Στα μέσα Ιουνίου, δημοσιεύματα του Τύπου έφεραν τη διοίκηση της Εθνικής να συζητά το ενδεχόμενο εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού της Interamerican. Κύκλοι αμφότερων των πλευρών τα είχαν διαψεύσει, δίχως ωστόσο να προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις.
Έκτοτε φάνηκε ότι οι επαφές μεταξύ τους διακόπηκαν, καθώς η διοίκηση Μυλωνά στράφηκε προς άλλες δύο περιπτώσεις. Η μία έγινε γνωστή συν τω χρόνω και αφορούσε την ΝΝ, μάλιστα σε σημείο που τα τελευταία 24ωρα παράγοντες του ασφαλιστικού κλάδου έφτασαν στο σημείο να αναφερθούν σε συγκεκριμένο ποσοστό (40% του μετοχικού κεφαλαίου της ΝΝ). Και, πάλι, «σιγή ασυρμάτου». Ωστόσο, είναι κοινός τόπος στην κοινότητα ότι οι διοικήσεις των τραπεζών επιστρέφουν δυναμικά προς τον ασφαλιστικό κλάδο και το bancassurance, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν πηγές παραγωγής εσόδων (λειτουργικών επαναλαμβανόμενων), εν μέρει και ως αντιστάθμιση στην εκτιμώμενη μείωση από τη χορήγηση δανείων (συνέπεια των χαμηλότερων επιτοκίων).
Παράλληλα, η κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς να εξαγοράσει το 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής αφήνει εκτός παιδιάς του bancassurance τόσο την Εθνική Τράπεζα (όταν θα εκπνεύσει το υφιστάμενο συμβόλαιο συνεργασίας της με την Εθνική Ασφαλιστική) όσο και την NN Hellas (όταν λήξει η συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς). Επιπροσθέτως, η Εθνική διαθέτει ρευστότητα μεγαλύτερη των άλλων τριών συστημικών, ενώ την τελευταία τριετία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επιθετική κίνηση.
AΠΟ ΧΡΗΜΑ WEEK