back to top
35.7 C
Athens
Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

ΠΟΕΔΗΝ: Με λουκέτα των 2 ευρώ κλειδώνουν μηχανήματα εκατομμυρίων

πηγή: virus.com.gr

Αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει τα απανωτά κρούσματα κλοπής ιατρικών μηχανημάτων και οι αποκαλύψεις για την ευκολία με την οποία έδρασαν οι επιτήδειοι, που παραμένουν ασύλληπτοι.

- Advertisement -

Όπως αποκάλυψε η ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσοκομεία Βόλου και Λαμίας που ήταν τα πρώτα «θύματα» της σπείρας που σηκώνει πανάκριβο ιατρικό εξοπλισμό, δεν είχαν συναγερμούς, παράθυρα και πόρτες ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πόρτα του Γαστρεντερολογικού Εργαστηρίου στο Βόλο είχε κλειδωθεί με ένα φθηνό λουκέτο του εμπορίου, που δεν χρειάζεται να είναι κανείς επαγγελματίας για να το σπάσει.

«Τα νοσοκομεία διαθέτουν μηδενικό μπάτζετ για συντήρηση και ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής. Οι κλειδαριές είναι της πλάκας και ανοίγουν με όλα τα κλειδιά. Χαλάνε οι πόρτες και τοποθετούνται λουκέτα των 2 ευρώ για να κλειδώνουν μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

- Advertisement -

Άλλωστε, πολλά νοσοκομεία δεν έχουν καθόλου φύλαξη, αφού οι συμβασιούχοι ακόμη βρίσκονται σε διαδικασία πρόσληψης. Την ίδια ώρα, οι εταιρίες security διαθέτουν λιγότερο προσωπικό από το προβλεπόμενο, στα νοσοκομεία με τα οποία συνεργάζονται. Ταυτόχρονα, οι φύλακες των νοσοκομείων (Ειδικό Προσωπικό Ασφαλείας σε οργανικές θέσεις και Προσωπικό Ασφαλείας ΔΕ), δεν ξεπερνούν μαζί τα 400 άτομα.

«Η φύλαξη είναι πλημμελής επειδή μειώθηκαν οι κωδικοί των προϋπολογισμών τους κατά 50% τα τελευταία 7 χρόνια» εξηγεί η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο η φύλαξη είναι παντελώς ανύπαρκτη στα Κέντρα Υγείας, σε πολλά από τα οποία υπάρχουν ολοκαίνουργια Ιατρικά μηχανήματα, που δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Πολλά Κέντρα Υγείας, κλείνουν το μεσημέρι λόγω έλλειψης Ιατρών και Προσωπικού (Πρέβεζα, Ηλεία, Καρπενήσι, Ιτέα κ.α.). Οδοντιατρικά, Ακτινολογικά, Μικροβιολογικά ιατρικά μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ, εντελώς καινούργια και αφύλακτα. Εδώ μπορούν οι κλέφτες με φορτηγά και μπουλντόζες να τα σηκώσουν όλα χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι!» αναφέρει σχετικά.

Όσο για τον ιατρικό εξοπλισμό που κλέβεται, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν θα αντικατασταθεί λόγω έλλειψης κονδυλίων.

«Η ταλαιπωρία των πολιτών θα μεγαλώσει. Η οδός που θα στραφούν οι Διοικήσεις των νοσοκομείων για αντικατάσταση των μηχανημάτων είναι γνωστή: σε Ιδρύματα για δωρεές ή στη φιλανθρωπία. Δεν γίνεται όμως έτσι Δημόσια Υγεία» καταλήγει η Ομοσπονδία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Σε ιδιωτικές κλινικές πιθανόν να πραγματοποιηθούν χειρουργεία του Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Για συνολικό πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων στην χώρα έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη που ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο  να χειρουργηθούν περιστατικά από την λίστα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε ιδιωτικές κλινικές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

E. Μοάτσος, Ergo: Σημαντικό κενό προστασίας στις κατοικίες

Η ERGO Ασφαλιστική αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τον ρόλο της ως αξιόπιστος συνομιλητής της Πολιτείας και εταίρος στη διαμόρφωση βιώσιμων λύσεων

«Φως» για τη λύση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ

Σε συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων η Ά. Ευθυμίου

Το άτυπο υπουργικό συμβούλιο στη Δανία είχε θέμα την ελεύθερη και δίκαιη κινητικότητα και ανταγωνιστικότητα στην ΕΕ

EIOPA: Γνωμοδότηση για την εποπτεία ρευστότητας των επαγγελματικών ταμείων

Η EIOPA ζητά να ενισχυθεί η παρακολούθηση, η αξιολόγηση και η διαχείριση των κινδύνων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα ΙΕΣΠ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Επιθεώρηση Χρυσολόγου: Επιτυχία και ανθρωπιά σε απόλυτη αρμονία

Η δύναμη της γνώσης. Η υπεραξία της εμπειρίας. Η αγάπη για το αντικείμενο της δουλειάς. Ο ίδιος ο άνθρωπος...

E. Μοάτσος, Ergo: Σημαντικό κενό προστασίας στις κατοικίες

Η ERGO Ασφαλιστική αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τον ρόλο της ως αξιόπιστος συνομιλητής της Πολιτείας και εταίρος στη διαμόρφωση βιώσιμων λύσεων

S&P: Καλά τα νέα για τις γαλλικές ασφαλιστικές

Ο οίκος S&P θεωρεί πως το 2025 θα αναδείξει την πειθαρχία του τομέα και τα οφέλη των μοναδικών δομών ΣΔΙΤ της Γαλλίας, παρά τα αυξημένα ρίσκα

Η Deloitte και η Maxima Insurance ενισχύουν τον Σύλλογο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου

Μια ουσιαστική παρέμβαση ενίσχυσης του Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου (ΣΠΠΕΚ) πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη....

Πώς αλλάζει ο χάρτης των παγκοσμίων ασφαλίσεων

Οι ασφαλίσεις Ζωής προβλέπεται να έχουν ασθενική ανάπτυξη 2025. Οι ασφαλισμένοι είναι επιφυλακτικοί εν μέσω υψηλής αβεβαιότητας....