back to top
17.3 C
Athens
Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025

ΠΟΑΔ: Παράπονα οδηγών για μη αποδοχή ηλεκτρονικών ασφαλιστηρίων από την Τροχαία

Τους αρμόδιους υφυπουργούς κ. Ελευθέριο Οικονόμου και κ. Νικόλαο Χαρδαλιά ενημερώνει με επιστολή της η ΠΟΑΔ για παράπονα οδηγών σε ελέγχους της Τροχαίας.

Όπως αναφέρει η ΠΟΑΔ, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η Τροχαία ζητάει ακόμα να δει το ασφαλιστήριο και δεν δέχεται τα ηλεκτρονικά ασφαλιστήρια που ωστόσο είναι έγκυρα καθώς προέρχονται από το επίσημο δίκτυο της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρίας και στα οποία αναγράφονται τα στοιχεία οχήματος, του ιδιοκτήτη και η περίοδος ασφάλισης.

- Advertisement -

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΟΑΔ που υπογράφεται από τον πρόεδρος κ. Παναγιώτη Μιχαλόπουλο και την γ.γ και Μαρία Δημητριάδη – Βιλτιανιώτη:

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας θέσουμε το κάτωθι δίκαιο και εύλογο αίτημά των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών μελών της Ομοσπονδίας μας.

- Advertisement -

Γνωρίζετε πως με βάση τις τελευταίες αλλαγές στη νομοθεσία (Νόμος 4261, Άρθρο 169, ΦΕΚ Α 107 05/05/14), αφενός έχει καταργηθεί το ειδικό σήμα ασφάλισης, αφετέρου πολλοί οδηγοί πλέον τυπώνουν οι ίδιοι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο (ή απλή βεβαίωση ασφάλισης) είτε μέσω email είτε απευθείας από το διαδίκτυο, είτε το έχουν αποθηκεύσει σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο *.pdf) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Κατά τη διαδικασία των ελέγχων της Τροχαίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος εκφράζονται πολλά παράπονα από τους οδηγούς ότι ορισμένοι συνάδελφοί σας ζητάνε ακόμα να δουν το ασφαλιστήριο και δεν δέχονται τα ηλεκτρονικά ασφαλιστήρια που ωστόσο είναι έγκυρα καθώς προέρχονται από το επίσημο δίκτυο της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρίας και στα οποία αναγράφονται τα στοιχεία οχήματος, του ιδιοκτήτη και η περίοδος ασφάλισης.

Ως εκ τούτου, Σας παρακαλούμε θερμά για την συνεργασία σας και την υπόδειξη στα όργανα που ασκούν τον έλεγχο να αποδέχονται τα ασφαλιστήρια που με ηλεκτρονική μορφή έχουν στα smartphones , διότι στις συνθήκες που εργαζόμαστε αποφεύγουμε την προσωπική επαφή με τους πελάτες μας και αποστέλλουμε τα συμβόλαια τους στις περισσότερες περιπτώσεις ηλεκτρονικά και αυτοί δεν έχουν την δυνατότητα εκτύπωσης τους. Πρακτική που και το επίσημο κράτος έχει αποδεχτεί – βλέπε πρόσφατες οδηγίες με αφορμή τα μέτρα για την απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας λόγω covid 19 κλπ .

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης, για το έργο που επιτελεί και θα μας βρείτε πάντα αμέριστους συνεργάτες σε οτιδήποτε που θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε στο έργο σας !” 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέα εποχή στη συνεργασία ΠΟΑΔ και Συλλόγου Ελλήνων Πραγματογνωμόνων

Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει κοινές δράσεις για πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές διαδικασίες επίλυσης διαφορών

Ισχυρή και ενεργή παρουσία των Επιτροπών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στη χθεσινή σύσκεψη του ΕΕΑ

Μια σημαντική πρόταση για τον κλάδο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες...

Η Στέλλα Ζουλινάκη και ο Αντώνης Δουνδουλάκης φώτισαν την Ημέρα του Ασφαλιστή στο «Μελίνα»

Οι διοργανωτές κρατούν «τη δύναμη της ομάδας, την αξία της συναδελφικότητας και το χαμόγελο όσων ήταν εκεί», γιατί «όταν μοιράζεσαι το όραμα, το ταξίδι γίνεται πάντα πιο φωτεινό»

Ο νέος ΚΟΚ δεν αφορά μόνο τους οδηγούς, αλλά και την ασφαλιστική αγορά!

Ευκαιρία για τις ασφαλιστικές να πρωταγωνιστήσουν στην πρόληψη, προστατεύοντας τόσο τους πελάτες όσο και τα χαρτοφυλάκιά τους

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο ΣΕΜΑ συγκέντρωσε την ασφαλιστική αγορά στην ετήσια εκδήλωσή του – Κ. Αλφιέρης: «Ενώνουμε δυνάμεις, μοιραζόμαστε αξίες, κοιτάζουμε μπροστά»

Η βραδιά αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για networking, ανταλλαγή απόψεων και σύσφιξη σχέσεων στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

100 Χρόνια ΕΕΑ: 2ος Αγώνας Δρόμου και Παραδοσιακά Παιχνίδια την Κυριακή 5/10 στον Πεδίον του Άρεως

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυσή του, το ΕΕΑ προάγει μέσα από την εκδήλωση την υγεία, στην άθληση και την ποιότητα ζωής - Βίντεο

Η Ελλάδα φιλοξένησε τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Insurance Europe – Στρατηγικές συζητήσεις για το μέλλον της αγοράς

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τέθηκαν στο επίκεντρο οι βασικές προτεραιότητες της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς και η πορεία προς το μέλλον

Ο δικηγόρος Μ. Κοσμόπουλος εντάσσεται στην επιτροπή Amicus της INTA – Σημαντική στήριξη στα εμπορικά σήματα και για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Με την ένταξή του στην IAC, ο κ. Κοσμόπουλος ενισχύει τη σύνδεση και των εγχώριων ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τις διεθνείς τάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

H BlueByte διαψεύδει τις φήμες εξαγοράς της

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία ασφαλιστικού λογισμικού διαψεύδει τις φήμες περί πώλησής της σε επιχειρηματία του ασφαλιστικού χώρου

Τελευταία μέρα συμμετοχής στον διαγωνισμό της Euroins – Οι 3 νικητές θα γίνουν… συνοδηγοί του Θ. Χαλκιά

Η Euroins βάζει τους τυχερούς στο δεξί bucket του Renault Clio Rally3 του οδηγού αγώνων για μια μοναδική εμπειρία αδρεναλίνης

Επίσημος Χορηγός της ΚΑΕ Περιστέρι η Extra Assistance

Κοινό όραμα, η προαγωγή του αθλητισμού και η ανάδειξη των αξιών της ομαδικότητας και της αλληλοϋποστήριξης

Η Καινοτομία στις θεραπείες και στην ιατρική τεχνολογία θα δώσει λύσεις σε άλυτα θεραπευτικά πεδία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε 24ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld με τίτλο «A New Era in Healthcare – Driving the Change»

Athens Riviera Summit 2025: Iδιαίτερη επιτυχία και υψηλές παρουσίες

Tην επίσημη έναρξη της Συνόδου, που λαμβάνει χώρα στα Αστέρια Γλυφάδας το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου, κήρυξε ο υπουργός Ανάπτυξης