back to top
18 C
Athens
Τρίτη 22 Απριλίου 2025

Νέο σύστημα για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ένα ηλεκτρονικό σύστημα, που θα καταγράφει τις ελλείψεις φαρμάκων και θα ενημερώνει το γιατρό κατά τη συνταγογράφηση της θεραπείας ετοιμάζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ).

Όπως εξηγεί ο προεδρος του ΠΦΣ κ. Α. Βαλτάς, «εντός 15 ημερών θα είμαστε έτοιμοι με το σχεδιασμό του ηλεκτρονικού προγράμματος, το οποίο θα συνεργάζεσαι με το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ. Με την εφαρμογή του, ο γιατρός θα είναι σε θέση να βλέπει ότι ένα φαρμακο βρίσκεται σε έλλειψη και άρα να χορηγήσει κάποια άλλη παρεμφερή θεραπεία. Πλέον ήρθε η ώρα τοσο οι γιατροί όσο και οι φαρμακευτικές εταιρείες να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον των ασθενών και της κοινωνίας».
Ο ΠΦΣ παρουσίασε σήμερα αναλυτικά στοιχεία για το προγραμμα πιστοποίησης των φαρμακοποιών στους εμβολιασμούς ενηλίκων. Συνολικά ενδιαφέρθηκαν πάνω από 9.000 φαρμακοποιοί, από τους οποίους πιστοποιήθηκαν 6.102 μετά από εξετάσεις. Κατά τον κ. Βαλτά, ως νέα διοίκηση του ΠΦΣ είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε συστηματικά με σκοπό να αλλάξει ο ρόλος των φαρμακείων στα πρότυπα άλλων χωρών. Το πρόσφατο επιτυχημένο παράδειγμα με την εκστρατεία για τον εμβολιασμό της γρίπης, χαρη στην οποία φέτος εμβολιάστηκαν 1.000.000 άτομα παραπάνω από πέρσι, δείχνει ότι το φαρμακείο μπορεί να προσφέρει στην πρόληψη και πρωτοβάθμια φροντίδα.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις των ιατρικών φορέων, ο κ. Βαλτάς ανέφερε ότι σέβεται τις απόψεις όλων των φορέων αλλά σημείωσε ότι διεθνώς ο ρόλος του φαρμακοποιού συνεχώς και διευρύνεται προς όφελος των πολιτών.
Πηγή: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο κανονισμός της Επιτροπής Ελέγχου του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης του ΕΟΠΥΥ

Με υπουργική απόφαση ορίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας της μη αμειβόμενης Επιτροπής Ελέγχου του Συστήματος Ηλεκτρονικής

Πραγματικότητα το Εθνικό Μητρώο Νεοπλασματικών Ασθενειών στην Ελλάδα

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε το Εθνικό Μητρώο Νεοπλασματικών Ασθενειών από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης

Έναρξη Λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Νεοπλασματικών Ασθενειών

Σε παραγωγική λειτουργία τίθεται σήμερα το Εθνικό Μητρώο Νεοπλασματικών Ασθενειών, ένα στρατηγικό έργο που υλοποιείται από την Ηλεκτρονική

Δικαστικά κινείται ο ΕΟΠΥΥ για απάτες μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας προχώρησε στην εξάρθρωση δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων φέρονται να διέπραξαν κακουργηματικές απάτες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου

Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις 25 Απριλίου 2025 στο πλαίσιο

Ευρώπη Ασφαλιστική: Έτοιμη για εξαγορές στις ασφάλειες

Η Intracom θα παραχωρήσει μέρος των δικαιωμάτων προτίμησής της στον Νίκο Μακρόπουλο, ιδρυτή της Ευρώπη Ασφαλιστική, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα κατέχει το 13,4% της εισηγμένης.

Τι συζήτησαν Κ. Πιερρακάκης, Αλ. Σαρρηγεωργίου, Ελ. Παπασπυροπούλου

Τι είπε ο Κωνσταντίνος Πάντος Director Life Insurance της Groupama για τα θέματα ασφάλισης υγείας στην Ελλάδα....

Ο εμβολιασμός για την COVID-19 μείωσε τις καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια

Οι καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια μειώθηκαν μετά τον εμβολιασμό με COVID-19, σύμφωνα με μεγάλη μελέτη.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

SCOR, AXA XL, Marsh: Στηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση μέσω ενός mega-ναυτιλιακού project

Οι SCOR, AXA XL και Marsh ένωσαν τις δυνάμεις τους και την τεχνογνωσία τους για να υποστηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επιβεβλημένα τα μέτρα στήριξης, αναμένουμε όμως δράσεις και για τις ΜμΕ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι σίγουρα θετικά καθώς στηρίζουν πολίτες που δυσκολεύονται πολύ στην καθημερινότητα τους.

Κ. Π. Βοτσαρίδης: «Με τη θέσπιση και εφαρμογή της Πολιτικής Πολυμορφίας, η εταιρεία εστιάζει στην ενίσχυση της απασχόλησης γυναικών και νέων»

«Η INTERLIFE αναγνωρίζει την αξία της δημιουργίας και της αποτελεσματικής κάλυψης νέων θέσεων εργασίας, στοχεύοντας στην προσέλκυση

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου

Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις 25 Απριλίου 2025 στο πλαίσιο

NN Social Innovation Startup Award 2025

Ο διαγωνισμός που επιβραβεύει την κοινωνική καινοτομία, ξεκίνησε για 2η συνεχή χρονιά. H NN, πιστεύει στους ανθρώπους που οραματίζονται