back to top
7.3 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Μένουμε Σπίτι, Βγαίνουμε Νικητές

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον νέο κοροναϊό SARS-COV-2 πραγματοποιείται η ενημερωτική εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι, Βγαίνουμε Νικητές» από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι ενημερωτικές δράσεις δεν στέκουν μόνο στις οδηγίες για το πλύσιμο των χεριών, πρακτικές συμβουλές για τις κινήσεις μας όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, μέχρι την αντίδρασή μας σε όταν εμφανίζουμε συμπτώματα πυρετού βήχα, δυσκολία στην αναπνοή. Η Πολιτική Προστασία ενδυναμώνει και το κοινό αίσθημα της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του αόρατου εχθρού.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε τηλεοπτικό σποτ, το οποίο προβάλλει την προσφορά όλων όσων εν καιρώ πανδημίας εργάζονται με γνώμονα το κοινό καλό, όσων προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, αλλά όλων των πολιτών που παραμένουν στο σπίτι τους για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού.

Με αφορμή την προβολή του μηνύματος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι με το σύνθημα «Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές!» επιβραβεύεται   όλων των Ελλήνων που προσπαθούν με συνέπεια.

- Advertisement -

« Η πρωτόγνωρη περίοδος που διανύουμε έχει ένα ρόλο για όλους μας. Ένα ρόλο που αν παίξουμε όπως πρέπει, με ευαισθησία, αλλά και με δύναμη, θα μας οδηγήσει στο τέλος αυτού του δύσκολου δρόμου. Στην πατρίδα μας, εμείς οι Έλληνες με τη στάση μας, γινόμαστε παράδειγμα για όλο τον κόσμο, σε μια συγκυρία που δυστυχώς παραδοσιακές δυνάμεις του πλανήτη έδειξαν ανέτοιμες για μία τέτοια δοκιμασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός. Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας είναι σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά να αναδείξει και να αποτυπώσει τη πραγματικότητα, εκφράζοντας «ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους μας που στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε την πανδημία. Με σύνεση και σοβαρότητα, με αυταπάρνηση και γενναιότητα, κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει».

 Η συμβολή του καθενός είναι μείζονος σημασίας κατά τον υφυπουργός, που σχολίασε «Μέσα στο σπίτι οι περισσότεροι, εκεί έξω, όπου χρειαζόμαστε όλοι οι υπόλοιποι».

 Το μήνυμα της εκστρατείας εστιάζει στην κοινή προσπάθεια, κατά τον κ. Χαρδαλιά, «είναι μία καμπάνια που δείχνει ότι όταν στεκόμαστε ενωμένοι, είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Και αν συνεχίσουμε να κάνουμε το σωστό, δεν θα αργήσει η μέρα, που θα βγούμε από αυτή τη μεγάλη δυσκολία, και θα βγούμε νικητές!».

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ εξέδωσαν 8 χρήσιμες οδηγίες προς τις ευπαθείς ομάδες για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τη νόσο COVID-19.

Η ενημερωτική αυτή πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εντάσσεται στην καμπάνια με τίτλο «Δεν φοβόμαστε- Προστατευόμαστε/ Μένουμε σπίτια μας».

Οι ιδιαίτερες συστάσεις διαμορφώθηκαν με βάση τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κοροναϊό COVID-19 και απευθύνονται στα ηλικιωμένα άτομα καθώς και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες κ.ά.), ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών.

Οι εν λόγω ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη μέριμνα για την λήψη προληπτικών μέτρων και να είναι σε επαγρύπνηση για τυχούσα εμφάνιση συμπτωμάτων.

Με επιδίωξη την προστασία  των ευπαθών ομάδων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  συνιστά:

-Αποφεύγουμε άτομα με ύποπτη συμπτωματολογία.

-Εφαρμόζουμε την υγιεινή των χεριών και δεν τα φέρνουμε σε επαφή με το πρόσωπό μας

-Αποφεύγουμε όλες τις άσκοπες μετακινήσεις.

-Συμμορφωνόμαστε στην χρόνια αγωγή που λαμβάνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού.

-Αποφεύγουμε χώρους συγχρωτισμού.

-Επικοινωνούμε άμεσα με τον ιατρό μας σε περίπτωση συμπτωμάτων.

-Αποφεύγουμε επισκέψεις σε χώρους υπηρεσιών υγείας χωρίς σοβαρό λόγο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Eθνική Ασφαλιστική: Γιορτάζουμε το Πάσχα με ασφάλεια

"Φέτος το Πάσχα #ΜένουμεΣπίτι". Mε αυτό το μήνυμα η Εθνική Ασφαλιστική μέσω social media μας καλεί να γιορτάσουμε το Πάσχα με ασφάλεια

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Ευρώπη μόνη Ασφαλιστική στην artoza, επιστέγασμα των καινοτόμων ιδεών Ν. Μακρόπουλου

Μεγάλη παρουσία στο περίπτερο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος στη μεγάλη κλαδική έκθεση artoza θεσμό για την αγορά, έχει η Ευρώπη Ασφαλιστική, επιστέγασμα πρωτοποριακών ιδεών του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Νικόλαου Μακρόπουλου.

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Ευρώπη μόνη Ασφαλιστική στην artoza, επιστέγασμα των καινοτόμων ιδεών Ν. Μακρόπουλου

Μεγάλη παρουσία στο περίπτερο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος στη μεγάλη κλαδική έκθεση artoza θεσμό για την αγορά, έχει η Ευρώπη Ασφαλιστική, επιστέγασμα πρωτοποριακών ιδεών του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Νικόλαου Μακρόπουλου.

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.