Του Νίκου Σακελλαρίου
Την ανάγκη να αναθεωρήσει προς υψηλότερα επίπεδα και το τίμημα για το «Υγεία» σε νέα δημόσια πρόταση κατέδειξε η αποτυχία της πρώτης δημόσιας πρότασης που έκανε το Ιατρικό Αθηνών για την απόκτηση ποσοστού στην κλινική. Ακόμη ωστόσο δεν έχει γνωστοποιηθεί επισήμως εάν και πότε θα κατατεθεί η νέα πρόταση. Στο «Υγεία» η μάχη ουσιαστικά χάθηκε μετά την άρνηση της πλειονότητας των γιατρών να δώσουν τις μετοχές τους σε τιμές χαμηλότερες από τις τιμές κτήσης του. Μάλιστα πολλοί γιατροί είχαν δανειστεί κιόλας για να αποκτήσουν τις μετοχές τους.
Μετά την αποτυχία διεκδίκησης του «Υγεία» μέσω δημόσιας πρότασης από την οποία προσέλκυσε περίπου 1.500 μετοχές , πλέον ο όμιλος Ιατρικού (φέρεται ότι) ενδέχεται να στραφεί και προς την απόκτηση μεριδίου και στο «Ερρίκος Ντυνάν». Στη συγκεκριμένη κλινική μέτοχος είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία βάσει των υποχρεώσεων που έχει απέναντι στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς (SSM) θα πρέπει να πουλήσει όλες τις μη τραπεζικές θυγατρικές της και να επικεντρωθεί αμιγώς στις τραπεζικές δραστηριότητές της.
Πλέον το χρονοδιάγραμμα πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν» πιέζει ασφυκτικά και ο όμιλος του Ιατρικού δείχνει ότι θέλει να ξεπεράσει την αποτυχία της δημόσιας προσφοράς για το «Υγεία». To ζητούμενο πλέον είναι τι όρους βάζει ο όμιλος Πειραιώς για το «Ερρίκος Ντυνάν». Όρους όχι μόνο χρηματοοικονομικούς αλλά και σε επίπεδα συνεργασιών, θέσεων εργασίας, παροχών και προμηθευτών Το «Ερρίκος Ντυνάν» στα λίγα χρόνια που βρέθηκε κάτω από την Τράπεζα Πειραιώς έδειξε ότι μείωσε σε μεγάλο βαθμό τις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Εξορθολόγισε τα κόστη του, μεγέθυνε τα έσοδά του και διεύρυνε και τις συνεργασίες του με τις ασφαλιστικές. Σε επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών μαθαίνουμε ότι έγινε και εκεί καλή δουλειά που βοήθησε την κλινική να βελτιστοποιήσει τις νοσοκομειακές της υπηρεσίες.