back to top
9.1 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Οι 20 πιο ακριβές ασφαλισμένες τρομοκρατικές ζημιές στο κόσμο

της Ελενας Ερμείδου

Η φύση του κινδύνου της τρομοκρατίας αλλάζει. Οι μικρές τρομοκρατικές ομάδες βρίσκονται στο επίκεντρο πλέον. Πριν την 11η Σεπτεμβρίου οι ασφαλιστικές παρείχαν καλύψεις στους πελάτες τους σχεδόν δωρεάν καθώς η πιθανότητα των υλικών ζημιών από τρομοκρατικές ενέργειες ήταν ελάχιστη σύμφωνα με το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Πληροφοριών. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου ο τρομοκρατικός κίνδυνος επανεξετάστηκε. Δυστυχώς η τρομοκρατία παραμένει για δεκαετίες και στοιχίζει ανθρώπινες ζωές και χρήμα

- Advertisement -

Οι 20 πιο ακριβές ασφαλισμένες ζημιές κατά περιουσίας που σημειώθηκαν μέχρι σήμερα είναι :

20. Η βομβιστική ενέργεια κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Μπουένος Αϊρες στις 17 Μαρτίου 1997 το κόστος της οποίας έφτασε τα 51 εκατ. δολάρια με 24 νεκρούς.

- Advertisement -

19. Η αεροπειρατεία στις αερογραμμές της Αιθιοπίας όπου το Boeing 767 – 260 έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό στις 23 Νοεμβρίου του 1996 με κόστος 60 εκατ. δολάρια και 127 νεκρούς.

18. Η έκρηξη τεσσάρων βομβών σε ώρα αιχμής στον υπόγειο σιδηρόδρομο και ε λεωφορείο στις 7 Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο με κόστος 63 εκατ. δολάρια και 52 νεκρούς.

17. Οι βίαιες αναταραχές στις 25 Ιουλίου 1983 στην Σρι Λάνκα το κόστος των οποίων έφτασε τα 63 εκατ. δολάρια.

16. Η έκρηξη βόμβας στο αεροσκάφος της Pan Am στις 21 Δεκεμβρίου 1988 με κόστος 76 εκατ. δολάρια και 270 νεκρούς.

15. Η έκρηξη βόμβας σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο Barajas στις 30 Δεκεμβρίου 2006 στην Μαδρίτη με κόστος 78 εκατ. δολάρια και 2 νεκρούς.

14 Το βομβιστικό χτύπημα σε νέο κτίριο φυλακών στις 27 Μαρτίου 1993 στο Weiterstadt στην Γερμανία με κόστος 95 εκατομμύρια δολάρια χωρίς νεκρούς.

13. Η επίθεση σε δύο ξενοδοχεία στο κέντρο Εβραϊκής περιοχής στις 26 Νοεμβρίου 2008 στην Ινδία με κόστος 113 δολάρια και 172 νεκρούς.

12 Η έκρηξη βόμβας στο χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου στις 11 Απριλίου 1992 με κόστος 128 εκατ. δολάρια, χωρίς θύματα.

11 Η έκρηξη τουB-747 της Pan Am στις 6 Σεπτεμβρίου 1970 στο Κάϊρο με κόστος 148 εκατ. δολαρίων, χωρίς θύματα.

10. Η έκρηξη του DC της Swissair στις 12 Σεπτεμβρίου 1970 με κόστος 170 εκατ. δολάρια, χωρίς νεκρούς.

9. Η έκρηξη βόμβας μπροστά σε κτίριο της κυβέρνησης στις 19 Απριλίου 1995 στην Οκλαχόμα με κόστος 185 εκατ. δολάρια και 168 νεκρούς.

8. Η έκρηξη βόμβας σε Boeing 747 της Air India στις 23 Ιουνίου 1985 με κόστος 127 εκατ. δολάρια και 329 νεκρούς.

7. Η βομβιστική ενέργεια του IRA στις 9 Φεβρουαρίου 1996 στο Λονδίνο με κόστος 347 εκατ. δολάρια και 2 νεκρούς.

6. Οι καταστροφές πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών από επαναστάτες στις 24 Ιουλίου 2001 στη Σρι Λάνκα, με κόστος 553 εκατ. δολάρια και 20 νεκρούς.

5. Η έκρηξη βομβιστικού μηχανισμού στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο στις 26 Φεβρουαρίου 1993 στην Νέα Υόρκη με κόστος 837 εκατ. δολάρια και 6 νεκρούς.

4. Η έκρηξης βομβιστικού μηχανισμού στο χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου στις 10 Απριλίου 1992 με κόστος 899 εκατ. δολάρια και 3 νεκρούς.

3. Η έκρηξη βομβιστικού μηχανισμού από τον IRA πλησίον ενός εμπορικού κέντρου στις 15 Ιουνίου 1996 στο Μάντσεστερ με κόστος 996 εκατ. δολάρια και τρεις νεκρούς.

2. Η έκρηξη βομβιστικού μηχανισμού στον πύργο του Nat West στις 24 Απριλίου 1993 στο Λονδίνο με κόστος 1,22 δις. δολάρια και έναν νεκρό.

1. Η πρόσκρουση και έκρηξη των αεροσκαφών στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο και το Πεντάγωνο στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 με κόστος ασφαλισμένων ζημιών 25,15 δις και 2982 νεκρούς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Χάρτες κινδύνου της Aon για το 2021

Η Aon plc (NYSE: AON), μια παγκόσμια κορυφαία εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών που παρέχει ένα ευρύ φάσμα λύσεων κινδύνου, συνταξιοδότησης και υγείας, δημοσίευσε την έκθεσή της

Munich Re: Στα 82 δισ. οι ασφαλισμένες ζημιές το 2020

Τα 210 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έφτασαν οι συνολικές ζημιές από φυσικές καταστροφές το 2020 έναντι 166 το 2019, σύμφωνα με την Munich Re.

Swiss Re: Στα 56 δις. δολ. οι ασφαλισμένες ζημίες φέτος

Κατέγραψαν σημαντική μείωση σε σχέση με το 2018 και διαμορφώθηκαν κάτω από τον μέσο όρο της τελευταίας 10ετίας

Στην αγορά το 1ο cat bond αποκλειστικά για τρομοκρατία

Η κυβέρνηση της Βρετανίας μεταφέρει του κινδύνους τρομοκρατίας σε ιδιώτες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Epsilon Digital: Ηγέτης στην Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στον Ασφαλιστικό Κλάδο

Στον συνεχώς εξελισσόμενο ασφαλιστικό κλάδο, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών αποτελεί προτεραιότητα για την αποδοτικότητα και τη...

Διεθνής διάκριση για την INTERAMERICAN

Ο Όμιλος INTERAMERICAN συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, κατακτώντας το Silver Medal από τον κορυφαίο ανεξάρτητο

Εθνική Ασφαλιστική: Προς ολοταχώς για επιστροφή στο κτίριο της Καραγεώργη Σερβίας

Χρονιά προκλήσεων για την Εθνική Ασφαλιστική, με πρώτη απ` όλες την αλλαγή έδρας όπου, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες

Η Generali ενισχύει την εμπειρία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων της με την ψηφιακή βοηθό Genie

Η Generali, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών της, διευρύνει τα κανάλια επικοινωνίας της, και παρουσιάζει την Genie

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου