της Ελενας Ερμείδου
Στo 10% του πληθυσμού φτάνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, και στο μέλλον θα φτάσουν στο 17% λόγω του δημογραφικού. Στην Αθήνα και σε άλλες μεγαλουπόλεις τα άτομα αυτά ζουν στο περιθώριο. Η υποτυπώδης ή η παντελής ανυπαρξία μονάδων πρόσβασης σε δημόσιους χώρους, η προχειρότητα υλοποίησης έργων, ο κακός σχεδιασμός των πόλεων περιορίζουν τις μετακινήσεις τους με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από τα κοινωνικά δρώμενα. Στο πλαίσιο αυτό, χθες Κυριακή 1η Οκτωβρίου, η Interamerican σε συνεργασία με το Ecocity πραγματοποίησε εκδήλωση διαλόγου για την “Προσβασιμότητα στους Αρχαιολογικούς χώρους”.
Χαρακτηριστικό των δράσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ασφαλιστικής, η δήλωση του Γιάννη Ρούντου Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων & Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Interamerican « Η Interamerican μπορεί να φέρει κοντά μεγάλους οργανισμούς και πρωταγωνιστεί για το καλό όλων μας».
O ίδιος τόνισε ότι οι υπεύθυνες και μελετημένες δράσεις ΕΚΕ έχουν την δύναμη να συνεισφέρουν στην κοινωνία, δίνουν κίνητρο στην ανάπτυξη συμπράξεων μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, υπό την προϋπόθεση ότι οι δράσεις αυτές δεν θα λειτουργούν με γνώμονα το ευκαιριακό συμφέρον και την προβολή του μάρκετινγκ της εταιρείας.
Η σωστή υλοποίηση των δράσεων συμπλήρωσε αποτελεί και το «μόνο δρόμο απενεχοποίησης του ιδιωτικού τομέα», ο ίδιος συμπλήρωσε.
Η ημερίδα αναπτύχθηκε σε τρεις θεματικές ενότητες, για την αναγνώριση του προβλήματος, τη δυνατότητα αντιμετώπισης και την πρακτική προσέγγιση.
Τον πρόλογο της ημερίδας έκαναν: ο Θ. Βλαστός, καθηγητής του ΕΜΠ και μέλος του ECOCITY, η Μ. Γιαννάκου, πρόεδρος της επιτροπής για την εκστρατεία «Free Mobility», πρώην υπουργός παιδείας και ευρωβουλευτής, και ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων & Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Interamerican