back to top
24.3 C
Athens
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025

Eurolife: Ψάχνει για εξαγορές με ταυτόχρονη οργανική ανάπτυξη

Του Νίκου Σακελλαρίου

Σύμβουλο  Διοίκηση με ειδική αποστολή για projects για την ανάπτυξη της εταιρείας ενέταξε η Eurolife ERB  τον κ. Γιάννη Βασιλάτο. Η επιλογή του κ. Βασιλάτου ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία (25ετών) από την ελληνική και τις ξένες ασφαλιστικές αγορές γίνεται με στρατηγικό στόχο την περαιτέρω αύξηση μεριδίων αγοράς μέσω  της οργανικής ανάπτυξης όσο και την προώθηση και επίτευξη μελλοντικών εξαγορών εντός και εκτός συνόρων.

- Advertisement -

Η διοίκηση της Eurolife και ειδικότερα ο CEO κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου έχει τονίσει στο παρελθόν ότι οι εξαγορές –στο βαθμό που μεγαλώνουν ουσιαστικά  το χαρτοφυλάκιο εργασιών  και παρέχουν υπεραξίες-  θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τον ομίλο Eurolife. Η Eurolife ως μέλος του Fairfax Group κατέχει σημαντική θέση μέσα στον συνολικό σχεδιασμό του ομίλου και οι εξαγορές θα αποτελέσουν σημαντική ώθηση για την επίτευξη των στόχων του. Σύμφωνα με πληροφορίες του I.W., η Eurolife έχει εντοπίσει πιθανούς μελλοντικούς στόχους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στο παρελθόν ο κ. Γιάννης Βασιλάτος διετέλεσε επικεφαλής των Διοικητικών Λειτουργιών της MetLife στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA), έχοντας την εποπτεία των 25 χωρών της περιοχής EMEA και διεύθυνε τις Διοικητικές Λειτουργίες της MetLife στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Πριν από την ένταξη του στη MetLife τo 2011 ανέλαβε για περισσότερα από 15 χρόνια θέσεις CFO και Γενικής Διεύθυνσης σε ηγετικούς οργανισμούς στο χώρο της ασφάλισης όπως η Εθνική Ασφαλιστική.

- Advertisement -

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τα τέσσερα καυτά θέματα της αγοράς

Τέσσερα πολύ σοβαρά θέματα έθιξε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου Πρόεδρος της ΕΑΕΕ σήμερα στην άτυπη δημοσιογραφική συνάντηση.

Υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων και κλάδος Υγείας κυριάρχησαν στην έναρξη του Meeting της Ύδρας

Ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης το 25ο Insurance & Reinsurance Meeting το συνέδριο επικεντρώνεται στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά

Επανεκλογή του Α. Σαρρηγεωργίου στην προεδρία του ΔΣ της ΕΑΕΕ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) πραγματοποίησε στις 25 Φεβρουαρίου τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού της Συμβουλίου για τη διετία

Α. Σαρρηγεωργίου: Το επάγγελμα του ασφαλιστή έχει προοπτικές ανάπτυξης

Στην ετήσια εκδήλωση του ασφαλιστικού γραφείου ΠΑΡΟΝ μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Νόμος 5162/24: τι ισχύει για την υποχρεωτικότητα κάλυψης των ΙΧ οχημάτων και των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης

Σύμφωνα με τον Νόμο 5162/2024, από 1/6/25 καθίσταται υποχρεωτική η  ασφάλιση επιχειρήσεων και οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών. 

Allianz: Οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνουν τους κινδύνους για τον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο

Έκθεση «Allianz Safety and Shipping Review 2025»: Η εμπορική σύγκρουση μεταξύ Η.Π.Α. και Κίνας, καθώς και αύξηση του «σκιώδους στόλου»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στο θέμα των ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που υφίσταται ακόμα ως πρόβλημα της αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Σταθερά Μαζί»: Πάνω από 850 συμμετοχές στα συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο ετήσια συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για το 2025, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Εθνική Ασφαλιστική ανέδειξε την ανάγκη θεσμικής συνεργασίας για μια κοινωνία ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή

Με κεντρικό μήνυμα την ανάγκη για συλλογική δράση και θεσμική συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης

H ΕΑΕΕ Μέλος του UN Global Compact και του UN Global Compact Network Greece

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ανακοινώνει την επίσημη ένταξή της στο Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact)