back to top
29.4 C
Athens
Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025

Αποχώρησε αιφνιδίως ο CEO της NN Group – «Μετακομίζει» στην Αegon

Όπως ανακοίνωσε, χθες, ο Ολλανδικός Ασφαλιστικός Όμιλος ΝΝ Group το εποπτικό  συμβούλιο προτίθεται να διορίσει τον David Knibbe ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας. Ο David Knibbe, επί του παρόντος διευθύνων σύμβουλος της NN Netherlands, διαδέχεται τον Lard Friese, ο οποίος από τις 12 Αυγούστου 2019, παραιτήθηκε από μέλος και πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του NN Group, για να συμμετάσχει στην Aegon.

Ο διορισμός του David Knibbe υπόκειται στην έγκριση της Ολλανδικής Κεντρικής Τράπεζας. Εάν εγκριθεί, ο διορισμός θα τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2019, μετά από γνωστοποίηση στη Γενική Συνέλευση της Ομάδας NN σε έκτακτη γενική συνέλευση (EGM) που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2019.

- Advertisement -

Ο David Cole, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της NN Group δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Lard προσχώρησε στην εταιρεία το 2008 ως CEO της Nationale-Nederlanden στις Κάτω Χώρες και εντάχθηκε στην Ασφαλιστική Διοίκηση της ING το 2011 με ευθύνη για τις ευρωπαϊκές και ασιατικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις της. Ο Lard διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου NN το 2014. Με τα χρόνια έχει κάνει εξαιρετική δουλειά κύρια στον  διαχωρισμό από την ING Group.

Η προσπάθειά του και η εστίαση στην απόδοση, σε συνδυασμό με τη δέσμευσή του να εξυπηρετήσει τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της εταιρείας, ήταν σημαντικά για τη διαμόρφωση του NN Group ως ισχυρού διεθνούς παίκτη που είναι σήμερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά και για λογαριασμό του Εποπτικού Συμβουλίου, του Διοικητικού Συμβουλίου και των υπαλλήλων του Ομίλου NN, για τη συμβολή του στην εταιρεία. Έχουμε μια σωστή διαδικασία διαδοχής και με τον προβλεπόμενο διορισμό του David Knibbe βρήκαμε έναν εξαιρετικό διάδοχο μέσα από την εταιρεία.”

- Advertisement -

Ο David Knibbe, όπως αναφέρει και το asfalisinet.gr που προτείνεται ως νέος CEO του ομίλου, σε δηλώσεις του τόνισε: “Είναι τιμή  η πρόταση να είμαι ο επόμενος CEO της NN Group. Η NN είναι μια ισχυρή διεθνής εταιρεία, η οποία οδηγείται από ταλαντούχους ανθρώπους που επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση των πελατών μας και στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους ενδιαφερόμενους.”

Aξίζει να σημειωθεί ότι η αποχώρηση του Lard Friese ήταν αιφνιδιαστική και πρωτότυπη για το γεγονός ότι ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και η προσχώρηση του στην Aegon, που θεωρείται ως ο κυριότερος ανταγωνιστής του NN Group στην Ολλανδία.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

NN Group: Ισχυρές επιδόσεις, ισχυρή παράδοση και το 2024

Ο όμιλος NN Group συνέχισε να πετυχαίνει ισχυρές επιδόσεις και το 2024. Το λειτουργικό αποτέλεσμα σε όλο το έτος αυξήθηκε στα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ,

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Φιλίππα Μιχάλη: Οι προοπτικές για το 2025 είναι θετικές, όμως η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες συνεχίζουν να είναι υπασφαλισμένοι

«Ένα θετικό βήμα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του κλάδου μας αποτελούν τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

NN Group: Εγκρίθηκε η ανανέωση της θητείας του David Knibbe

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων του NN Group N.V., στις 2/6, ενέκρινε όλες τις προτάσεις της ημερήσιας διάταξης της ετήσιας γενικής συνέλευσης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το νερό Άσκιον «απογειώνεται» με την AIR ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Η AIR ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ μεταφέρει τη γεύση και την καθαρότητα του νερού Βλάστης σε Ελλάδα και εξωτερικό

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Νέα πρόσκληση προς τους επαγγελματίες του κλάδου

Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των συνεργατών του, αξιοποιώντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα της οικονομίας κλίμακος και σκοπού

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Τράπεζα Πειραιώς

Για ποιους λόγους η Επιτροπή έκρινε ότι η συγκέντρωση δεν είναι σε θέση να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό

Διεθνής συμμαχία: Η Mega Brokers με τον Όμιλο Unilink

Ηγετικό ρόλο στην Acrisure για Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη αναλαμβάνει ο Τ. Χατζηθεοδοσίου - Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Το ταξίδι συνεχίζεται – πιο ισχυρό από ποτέ!»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΑΠΑ: Επείγουσα προειδοποίηση για τη χρήση drones σε περιοχές πυρκαγιών

Κίνδυνος για τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης και την ανθρώπινη ζωή

Η σύνεση φέρνει αυξημένη κερδοφορία για τη Swiss Re το α΄ εξάμηνο

Πώς σχολιάζουν τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος Andreas Berger και ο οικονομικός διευθυντής Anders Malmström

Καλοκαιρινή ανανέωση για Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές – Μικρές αλλαγές με μεγάλο αποτύπωμα

Η καλοκαιρινή περίοδος μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη ευκαιρία για επαγγελματική ανασύνταξη και προσωπική φροντίδα

Κ. Κατσαφάδος: Νέα μέτρα για τους πυρόπληκτους τη Δευτέρα – Άνιση η μάχη με την κλιματική κρίση

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Σημαντική άνοδος το 2024, στρατηγικός στόχος η καινοτομία

Ιδιαίτερη αναφορά κατά τη ΓΣ έγινε στην αύξηση της μερίδας των εταίρων, η οποία έφτασε σε πρωτοφανή για τον συνεταιρισμό επίπεδα