Societe Generale: Σταθερή κι επικερδής επιλογή τα ελληνικά ομόλογα που σημειώνουν ρεκόρ

Με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να σημειώνει νέο ιστορικό χαμηλό κάτω από 0,60%, ήρθε έκθεση από τη Societe Generale, για επισημάνει πως τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν φθηνά παρά το ράλι και πως οι μετοχές παντού είναι φθηνότερες από τα κρατικά ομόλογα.

Συγκεκριμένα ο γαλλικός οίκος επισημαίνει το ιστορικό χαμηλό του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου κάτω από το 0,6 κι αναφέρει πως τα ελληνικά ομόλογα προσφέρουν μια σταθερή και επικερδή επιλογή για τους επενδυτές.

Σύμφωνα με την Societe τα ελληνικά ομόλογα απέχουν από την επενδυτική βαθμίδα, ωστόσο η στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμβάλλει στην ελκυστική τους απόδοση.  Το report συγκρίνει μετοχές και ομόλογα με βάση την επενδυτική τους ελκυστικότητα και καταλήγει στο συμπέρασμα πως διεθνώς οι μετοχές είναι πιο φθηνές και ελκυστικότερες από τα κρατικά ομόλογα.

Αντιθέτως, στην Ελλάδα τα ομόλογα παραμένουν πιο φθηνή επιλογή, ωστόσο παρατηρείται πως σταθερά η ψαλίδα κλείνει τα τελευταία χρόνια. Η αναμενόμενη ανάκαμψη της οικονομίας διεθνώς αποτυπώνεται και στην εκτίμηση της Societe πως τα εταιρικά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν 24% φέτος, 15% το 2022 και 10% το 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*