Νέο τουριστικό μοντέλο, έθεσαν τις βάσεις HORECA, ΞΕΕ

της Ελενας Ερμείδου

Τις βάσεις για το νέο επιχειρηματικό μοντέλο του ελληνικού τουρισμού έθεσε η HORECA 2024, με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ΞΕΕ Αλέξανδρο Βασιλικό να δηλώνει ότι το ετήσιο ραντεβού στη HORECA επιβεβαιώνει το ρόλο του ελληνικού ξενοδοχείου ως στρατηγικού πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας και ενίσχυσης της απασχόλησης.

«Ο τουρισμός συμβάλλει στην σταθερή αύξηση του ΑΕΠ»τόνισε στην ομιλία του στο 7ο Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας  με τίτλο « Ελληνικά Ξενοδοχεία: Η Επόμενη Μέρα» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στο METROPOLITAN EXPO, στην  διάρκεια της διεθνούς έκθεσης HORECA, επιβεβαιώνοντας την δυναμική του κλάδου στην Ελλάδα.  Χαρακτηριστικά τόνισε πως «ο τουρισμός μπορεί να παράσχει περισσότερα», προσθέτοντας ότι αποτελεί μία πηγή άμεσου και έμμεσου εισοδήματος δημοσίων εισόδων, αλλά και ανάχωμα της κοινωνικής συνοχής».

Το κλειδί της ανάπτυξης και της επιτυχίας

Για τον Αλέξανδρο Βασιλικό τρεις είναι οι κύριοι παράγοντες που κρατούν το κλειδί της επιτυχίας στην επομένη ημέρα: η προσαρμοστικότητα, η μετάβαση στην τεχνολογία, και η ανάπτυξη του ανθρωπίνου δυναμικού.

Προσέθεσε ότι η στιγμή είναι η κατάλληλη για την χώρα, ώστε να καταστεί ηγέτιδα σε διεθνές επίπεδο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι για να επιτευχθεί αυτό είναι απαραίτητο να αναπροσαρμοστούν οι στρατηγικές σχετικά με την κλιματική κρίση, την ενεργειακή μετάβαση και τις ελλείψεις ανθρωπίνου δυναμικού.

Η δύναμη του ΜΑΖΙ

Η δύναμη του ΜΑΖΙ για τον Αλέξανδρο Βασιλικό ανοίγει τον δρόμο για την επόμενη ημέρα και δίνει τις απαντήσεις στις νέες προκλήσεις. «Απαντάμε με κινήσεις, όπως το νέο συνέδριο «Resort & Residential Hospitality Forum” (R&R)που διοργανώνουμε με τον ΕΟΤ και την Enterprise Greece», προσέθεσε. Συγκεκριμένα τρεις φορείς συμπράττουν ώστε για τρία χρόνια να φιλοξενηθεί στο συνέδριο αυτό στην Ελλάδα.

Στρατηγικός συνεργάτης η HORECA

Στην δυναμική ανόδου και την ενίσχυση της σύπραξης των τριών φορέων θα συμβάλλει τα επόμενα χρόνια η HORECA. Οπως, δήλωσε ο Αλέξανδρος Βασιλικός στην HORECA 2024, με τις συμμετοχές και το δυναμισμό αναδεικνεύει ακριβώς το ρόλο του ελληνικού ξενοδοχείου και την αναγκαιότητα να προχωρήσουμε μπροστά”

«Η επιτυχία μας ενθαρρύνει να θέσουμε τους επόμενους στόχους» διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΞΕΕ, κλείνοντας την ομιλία του

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*