Επιθέσεις ransomware στα συστήματα υγείας

της Ελενας Ερμείδου

Τα πράγματα έχουν αλλάξαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια 24,000 εκατομμύρια συσκευές ΙοΤ θα είναι συνδεδεμένες μέχρι το 2024. 2,9 εκατομμύρια μειλς σε ένα δευτερόλεπτο, όσο περισσότερη η επεξεργασία τόση περισσότερη η δύναμη στους κυβερνογκληματίες. Το 60% των επιχειρήσεων στο κόσμο μετασχηματίζεται ψηφιακά. Η πανδημία αλλάζει τα δεδομένα με κατεύθυνση στην χρήση τον ψηφιακών υπηρεσιών τόνισε μεταξύ άλλων David Derigiotis, Corporate Senior Vice President and National Professional Liability Practice Leader, Burns & Wilcox | CIPP/US, CIPM.

Σφοδρές οι επιθέσεις των ransomware στα συστήματα υγείας. Υπήρξε και θάνατος εξαιτίας του χτυπήματος. Τα Ransomware ‘επικοινώνησαν ακόμα και με ασθενείς για να δώσουν λύτρα απειλώντας να αποδεσμεύσουν τα δεδομένα τους. Παράλληλα ο κίνδυνος αυξάνεται απέναντι σε εκτεθειμένους σερβερς.

Η πανδημία, και η διάδοση των βιομετρικών δεδομένων

Καταπολέμηση της πανδημίας και διατήρηση της ιδιωτικότητας. Στις ΗΠΑ υποχρεώονται οι επιχειρήσεις να αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα των πελατών τους, των προμηθευτών. Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται κατά παράβαση της ιδιωτικότητας.

Υπάρχει το ζήτησμα της οπτικής παρακολούθησης, Η θερμομέτρηση συνδέεται με τις φωτογραφίες η οποία μεταξύ άλλων αποκαλύπτει προσωπικά δεδοεμένα. Συγκεντρώνονται πολλά δεδομένα και μοιράζονται σε διάφορα επίπεδα. Αν η πληροφορία αυτή δεν προστατευτεί τα άτομα αυτά βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο.

Βρίσκουμε τρόπους που μας δίνουν περισσότερη εμβέλεια, ωστόσο αρκετές επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλους κινδύνους. Οι γεωπολιτικές και οικονομικές αβεβιαότητες αυξάνουν του κινδύνους αυτούς.

Για όλους τους κλάδου ο κίνδυνος έχει αλλάξει και παράλληλα και ο τρόπος ασφάλσης.

Τι φοβούνται, τι ζητούν οι ιδιωτικές κλινικές από τις ασφαλιστικές

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*