BreachBits, νέες λύσεις στην αγορά των cyber ασφαλίσεων

της Ελενας Ερμείδου

Με στόχο να ενισχύσει το αποδυναμωμένο περιβάλλον της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, η startup BreachBits κλείδωσε επενδυτικά χρηματοδοτικά κονδύλια σε έναν γύρο αναζήτησης κεφαλαίων με επικεφαλής την Blu Ventures.

Σκοπός των δύο πρωταγωνιστών στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, διαβλέποντας ευκαιρίες και τα κέρδη στην αγορά, η σύναψη συνεργασιών με στόχο την πρόβλεψη και την αποφυγή των μεγάλων χτυπημάτων, τις παραβιάσεις δεδομένων ευρείας κλίμακας σε φορείς και σε επιχειρήσεις .

Σύμφωνα με την startup BreachBits, τα κεφάλαια που άντλησε στην δεύτερη φάση λειτουργίας της  θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη του  πελατολογίου, την αντιμετώπιση των κινδύνων και την εύρεση λύσεων. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν,επίσης για την ανάπτυξη και ενσωμάτωση νέων ψηφιακών πλατφόρμων, καθώς και την βελτίωση των ασφαλιστικών καλύψεων στον κυβερνοχώρο.

Δηλώσεις που διαφέρουν των συνηθισμένων μέχρι σήμερα

Ο John Lundgren, Διευθύνων Σύμβουλος της BreachBits και βετεράνος του στρατιωτικού πολέμου στον κυβερνοχώρο, σχολίασε: «Όταν ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο έχει σημασία για τον οργανισμό σας, έχει σημασία και το πώς μετράτε αυτόν τον κίνδυνο. Φανταστείτε την επιχείρησή σας σαν ένα σπίτι».

«Αν χρειάζεται να εντοπίσετε τον τον κίνδυνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικόνες και να προσπαθήσετε να βρείτε που συγκεντρώνετε ο κίνδυνος,  μετρώντας παράθυρα ή πόρτες».

«Σκεφτείτε την προσέγγισή μας, ως σαν να προσκαλούμε μια ομάδα ειδικών να δοκιμάσουν διεξοδικά τις κλειδαριές, τα παράθυρα και τους συναγερμούς όπως θα γίνονταν για την αποφυγή μίας διάρρηξης. Με την αυτοματοποίηση και την τεχνητή νοημοσύνη, η κάλυψη BreachBits εκτελεί αυτές τις λειτουργίες αυτές συνεχώς ή όσο συχνά χρειάζεστε για να βγάλετε τα ακριβή αποτελέσματα».

Ο J. Foster Davis, COO του BreachBits και πρώην Επίκουρος Καθηγητής Κυβερνοασφάλειας στη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ, δήλωσε: «Η μέθοδός μας για τη χρήση αυτοματοποιημένων δοκιμών διείσδυσης για τη μέτρηση του κινδύνου φέρνει αποτέλεσμα στους πελάτες.

Ο PK Malhotra, Διευθυντής της Blu Ventures, πρόσθεσε: «Είναι συναρπαστικό να βλέπεις την αυτοματοποιημένη πλατφόρμα δοκιμών διείσδυσής τους  να αποκτά πρόσβαση σε αυτό που κάποτε ήταν μια χειροκίνητη, δαπανηρή και χρονοβόρα υπηρεσία. Ακούσαμε από πρώτο χέρι πόσο εύκολο και πολύτιμο είναι για τους πελάτες αυτό το ΑΙ εργαλείο, και για αυτό υποστηρίζουμε το BreachBits στην επόμενη φάση ανάπτυξής του».

Moody’s για τα ασφάλιστρα

Με αφορμή το κενό προστασία στον κυβερνοχώρο η Moody’ς στην πρόσφατη μελέτη της αναφέρει πως οι cyber ασφαλίσεις θα κινηθούν ανοδικά όσο αυξάνεται το ρίσκο, ωστόσο τα ασφάλιστρα δεν θα καταφέρουν να σημειώσουν εντυπωσιακή άνοδο μετά από τις τεράστιες αυξήσεις που πήραν τα τελευταία χρόνια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*