Τι φοβούνται, τι ζητούν οι ιδιωτικές κλινικές από τις ασφαλιστικές

της Ελενας Ερμείδου

Ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές ασφαλιστικές. Τι κοινό έχουν μεταξύ τους εκτός του ότι και οι δύο είναι ιδιώτες.  Τι ζητούν από τις ασφαλιστικές;

Στελέχη και από τις δύο αγορές απαντούν στον IW.gr πώς και οι δύο αγορές θέλουν να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους και πώς αυτό δεν γίνεται χωρίς να έχουν πείσει τους πελάτες ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν ποιοτικές και προσιτές από άποψη κόστους υπηρεσίες καθώς επίσης και πως οι ασφαλιστικές ελέγχοντας τα τιμολόγια των ιδιωτικών νοσοκομείων διευκολύνουν την πρόσβαση των πελατών τους προς αυτά.

Σε διάφορους τομείς αναμένεται να επεκταθεί η συνεργασία μεταξύ ιδιωτικών κλινικών – ιδιωτικών ασφαλιστικών μεταξύ αυτών και στο τομέα του CyberInsurance. Οι ιδιωτικές κλινικές δεν έχουν το περιθώριο να παραβλέψουν τις νέες απαιτήσεις που προβλέπει ο Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων ούτε και να αγνοήσουν τους νέους κινδύνους που προκύπτουν από τις εφαρμογές της νέας τεχνολογίας δηλώνουν από κοινού  τα στελέχη. Κατά τους ιδίους ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται κατά την διαχείριση αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων από τα αρχεία των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς τόσο τα τμήματα ΙΤ όσο και η σωστή ασφάλιση ανάλογα με τις ανάγκες των δομών λειτουργούν ως ασπίδες προστασίας απέναντι σε πιθανά cyber χτυπήματα.

Αύριο Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020,  το 2ο   Cyber Insurance Conference από την ethosΕVENTS,

Ένα άλλο κομμάτι που πρέπει να εξετάσουν οι ασφαλιστές προκειμένου να αυξήσουν τους τζίρους αλλά και να καλύψουν τις ανάγκες των ιδιωτικών κλινικών είναι ασφάλιση του ιατρικού εξοπλισμού, τομέας στον οποίο οι ιδιωτικές κλινικές επενδύουν μεγάλα κονδύλια.

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι είναι ασφάλιση ευθύνης των ιατρών όσο και των κλινικών έναντι ατυχημάτων προσωπικού, ασθενών, συγγενών

Τέλος διόλου αμελητέα τα ομαδικά ασφαλιστήρια που έχουν την δυνατότητα να παρέχουν οι ιδιωτικές κλινικές προς τους εργαζομένους για υγεία και σύνταξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*