Καταστατικές αλλαγές στην ΕΑΕΕ

Αλλαγές στο καταστατικό της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος φαίνεται να δρομολογούν στελέχη αυτής, θεωρώντας ότι οι καταστάσεις στην αγορά έχουν αλλάξει στο διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία τροποποίηση.
 
Η κρίση προκαλεί ανατροπές στην αγορά, οι ισορροπίες μεταξύ των ισχυρών της ασφαλιστικής βιομηχανίας και της «περιφέρειας» αλλάζουν, οι προοπτικές του κλάδου μεταβάλλονται συνεχώς, ενώ σύντομα τις τύχες της ιδιωτικής ασφάλισης θα ορίζει νέος επόπτης.
 
Το τοπίο στην αγορά μεταβάλλεται λοιπόν και σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Ένωσης ενδεχομένως να ήλθε η εποχή να αλλάξει και το καταστατικό της, κυρίως σε ότι αφορά τον τρόπο εκπροσώπησης των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ένωση, όπως και τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεών της.
 
Πληροφορίες του Insurance World αναφέρουν ότι το θέμα συζητήθηκε προημερών στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, προφανώς εν όψει της επόμενης γενικής συνέλευσης του κλάδου που θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2011, και η οποία, εφόσον τελικά τεθεί ζήτημα αλλαγής του καταστατικού, θα πρέπει να τοποθετηθεί σχετικά δια ψηφοφορίας.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των αλλαγών που συζητήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Ένωση ήταν το ενδεχόμενο περιορισμού του αριθμού των μελών του Δ.Σ., η πιθανότητα μείωσης των Επιτροπών, όπως και η διεύρυνση της εκτελεστικής επιτροπής κατά 1 έως 3 μέλη, όπως και η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και των εξουσιών της.
 
Πρόκειται για αλλαγές για τις οποίες δεν ελήφθησαν αποφάσεις στο τελευταίο Δ.Σ. της Ένωσης και που εφόσον υποστηριχθούν από το προεδρείο της, είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο έντονης συζήτησης στα επόμενα δύο διοικητικά συμβούλια, του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*