Στο «τραπέζι» της ΕΑΕΕ το Εγγυητικό Ζωής

Κεντρικό θέμα συζήτησης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος πρόκειται να αποτελέσει για μια ακόμη φορά το Εγγυητικό κεφάλαιο Ζωής και κυρίως η εισφορά των ασφαλιστικών εταιρειών υπέρ του Ταμείου. Τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης συνεδριάζουν για το σκοπό αυτό αύριο.
 
Όπως είναι γνωστό, το Εγγυητικό Κεφάλαιο έχει ήδη θεσμοθετηθεί με νόμο, διορίσθηκε πρόεδρος αυτού και, πλέον, απομένει να καθοριστούν και τα μέλη της διοίκησης ώστε να οργανωθεί και ως μηχανισμός, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος μετρά αντίστροφα για να αναλάβει την εποπτεία του κλάδου, οπότε η Ένωση μελετά το πώς θα τοποθετηθεί εκ νέου για το κρίσιμο ζήτημα της εισφοράς, ώστε να περάσει επιτυχώς αυτή τη φορά το μήνυμά της ότι το ύψος της σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 0,5% επί των ασφαλίστρων.
 
Κατά την αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης θα συζητηθεί και το πως θα εορταστεί η ημέρα της ιδιωτικής ασφάλισης, που λόγω των δημοτικών εκλογών η ΕΑΕΕ σχεδιάζει να τη μεταφέρει για τις αρχές Δεκεμβρίου.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*