Τι βλέπουν οι Ελληνες οδηγοί όταν τους πιάνει κόκκινο

Αυτά που πρέπει να βλέπουν είναι πολλά και αυτά που δεν πρέπει, περισσότερα.

Οταν οι Ελληνες οδηγοί σταματήσουν σε φωτεινό σηματοδότη, βασικό, δεν βλέπουν πότε θα ανοίξει το φανάρι για να ξεκινήσουν, παρά τ’ ότι φορτώνουν γκάζια τις μηχανές τους να πάρουν θέση πρώτης γραμμής, να είναι οι πρώτοι που θα ξεκινήσουν, όταν το φανάρι ανάψει πράσινο.

Δεν παρατηρούν το φανάρι για να ξεκινήσουν, είναι αφοσιωμένοι στο κινητό τους, στο Facebook, στα chat, μη και δεν ενημερωθούν, μη και δεν αναπαράγουν την σωρεία πληροφορίων που παίρνουν. Ετσι, και ένα ποδήλατο προλαβαίνει να φύγει μπροστά παρά τις μάχες για την πρώτη θέση.

Οταν βρίσκονται εν κινήσει, τα μάτια τους είναι στραμμένο, στο αν χτυπήσει το κινητό τους. Αν το χάσουν από τα μάτια τους, πανικός στην κυκλοφορία, θα σταματήσουν εκεί που απαγορεύεται να το βρουν, μπορεί να προξενήσουν και μποτιλάρισμα. Χειρότερα όταν μιλάνε στο κινητό. Βλέπουν μόνο το κινητό, ότι άλλο, πεζός, ποδήλατο, κώδικες οδικής κυκλοφορίας που πρέπει να συμμορφωθούν, δεν υπάρχουν. Ουδεμία επίγνωση των πράξεων τους. Αυτοί και το κινητό. Τίποτα άλλο στο σύμπαν. Θα δεχόντουσταν να βάλουν χαλκά για να μην χάνουν επαφή από τις ανακυκλωμένες πληρορίες;.

Μπορεί να μειώθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων τον τελευταίο μήνα λόγω κορωνοϊόύ, αναπόφευκτο στην Ελλάδα να μην μείωνονταν και ο συνολικός στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων, φαίνεται όμως να αυξάνεται η ανευθυνότητα των οδηγών. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της έντασης των ζημιών καθώς οι οδηγοί οδηγούν πιο γρήγορα και πιο επιθετικά; ποιος μπορεί να ξέρει από τώρα;.

Τι μπορεί να κάνει του έλληνες οδηγούς λιγότερα ακίνδυνους;

Σίγουρα όχι οι μειώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου που αποφασίστηκαν για να στρέψουν τους οδηγούς των οχημάτων να μην παρατήσουν ανασφάλιστα τα οχήματα τους, εν απουσία ελέγχων. Αυξήσεις ίσως και όσουν προκαλούν ατυχήματα και ζημιές; Προειδοποιητικές ενημερώσεις;

Οι ασφαλιστικές δεν έχουν ρόλο; Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός γύρω μας.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*