Γάλλοι (αντ)ασφαλιστές αντιστέκονται στις Εποπτικές Αρχές

της Ελενας Ερμείδου

Περισσότερο δείχνει να είναι ο χρόνος συμμόρφωσης και η γραφειοκρατία παρά το όφελος. Εχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι εποπτικοί κανονισμοί που οι (αντ)ασφαλιστικές αλλά και οι επόπτες θα χάσουν τον αγώνα. Συνεχώς προσχωρούν νέοι εποπτικοί κανονισμοί και ρυθμίσεις οδηγώντας τις (αντ)ασφαλιστικές να δουλεύουν για να αποδείξουν ότι έχουν υιοθετήσει τα πρότυπα των απαιτήσεων παρά να ασχολούνται με το αντικείμενο που δικαιολογεί την ύπαρξη τους

Οκτώ γαλλικές (αντ)ασφαλιστικές με επιστολή τους προς του υπουργείο οικονομικών της Γαλλίας ανακοινώνουν ότι δεν θα συμμετέχουν στην διεξαγωγή ελέγχων των Κεφαλαιακών Ασφαλιστικών Προτύπων (ICS).

Τα ICS έχουν σχεδιαστεί για να μετρήσουν την κεφαλαιακή ισχύ 50 ασφαλιστικών ομίλων παγκοσμίως που πληρούν κάποια κριτήρια μεγέθους και γεωγραφικής παρουσίας.

Και ενώ η Διεθνής Εποπτική Ενωση Ασφαλίσεων τον περασμένο Νοέμβριο συμφώνησε να μεταφερθεί η διεξαγωγή των ελέγχων σε πέντε χρόνια από τώρα και ότι έλεγχος που θα πραγματοποιηθεί μέχρι τότε να παραμείνει εμπιστευτικός και στα απόρρητα αρκετοί (αντ)ασφαλιστές ξεκίνησαν να αντιστέκονται στο μέτρο δηλώνοντας την απουσία τους κατά χρονικά περιθώρια διεξαγωγής των ελέγχων.

Η είδηση ακούστηκε στο γαλλικό ειδησεογραφικό Argus de l’assurance.

Ο υπολογισμός των κεφαλαιακών απαιτήσεων ICS βασίζεται σε μεθοδολογία αποτίμησης προσαρμοσμένη αξιών παρόμοια του Solvency II.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*