Ομαδικά συμβόλαια…για να μην χάνονται ταλέντα

του Βάιου Κρόκου

Οι ομαδικές ασφαλίσεις δεν προσφέρουν μόνο το προφανές (κάλυψη ζωής, υγείας κλπ) αλλά βοηθούν σημαντικά στην αύξηση της καλής εργασιακής εικόνας των επιχειρήσεων αλλά και στο ‘δέσιμο’ των εργαζομένων με την επιχείρηση καθώς δείχνει ότι η επιχείρηση εκτιμά και ανταμείβει τους εργαζομένους της.

Τα ομαδικά ασφαλιστήρια χρηματοδοτούνται συνήθως από τους εργοδότες, οι οποίοι καταβάλλουν παροχές σε περίπτωση που ένας εργαζόμενός τους χάσει τη ζωή του, αρρωστήσει ή σε περίπτωση που πάθει κάποιο ατύχημα με αποτέλεσμα να χάσει το εισόδημά του.

Μάλιστα, μελέτες και έρευνες έχουν δείξει ότι οι εργαζόμενοι είναι πιο αφοσιωμένοι στον εργοδότη, δουλεύουν πιο σκληρά και αποδίδουν καλύτερα, όταν είναι ασφαλισμένοι. Επίσης κατανοούν πλέον ότι μόνο ένα πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης που τους προσφέρεται από τον εργοδότη τους μπορεί να συμπληρώσει σήμερα τα τεράστια κενά των παροχών της Κοινωνικής Ασφάλισης και μάλιστα χωρίς οι ίδιοι να επιβαρυνθούν οικονομικά με κόστος ασφάλισης ατομικού προγράμματος.

Θέλουμε να αναδείξουμε τα ομαδικά συμβόλαια για να κρατήσουμε νέους με ταλέντα“, σημείωσε, μεταξύ άλλων, o CEO της MetLife, κ. Κυριάκος Αποστολίδης, κατά την απολογιστική συνέντευξη του Συνεδρίου στην Ύδρα.

Διαβάστε: Ύδρα: Με ισχυρά θεμέλια η αγορά, «πονοκέφαλος» η προσαρμοστικότητα

Επίσης: Αλ. Σαρρηγεωργίου: Αναγκαία μια «χρυσή τομή» σε αγορά και ρυθμιστικές αρχές

Φυσικά δεν αρκεί κάτι τέτοιο για την ανάσχεση του περιβόητου brain drain όμως αποτελεί έναν από τους θετικούς παράγοντες για επιστροφή της κανονικότητας στην εργασία μετά τις δραματικές συνέπειες της πολυετούς κρίσης στη χώρα…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*