Αλ. Σαρρηγεωργίου: Αναγκαία μια «χρυσή τομή» σε αγορά και ρυθμιστικές αρχές

του Βάιου Κρόκου

Την ανάγκη να υπάρξει μια χρυσή τομή ανάμεσα στην ασφαλιστική βιομηχανία και τις ρυθμιστικές αρχές επεσήμανε, μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του στις σημερινές εργασίες του συνεδρίου, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Όπως εξήγησε βρισκόμαστε σε ένα σημείο τομής σε όλα τα επίπεδα: Κλιματική αλλαγή και φυσικές καταστροφές, περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών είναι λίγοι μόνο από τους κρίσιμους παράγοντες που διαμορφώνουν το νέο πλαίσιο της ασφαλιστικής εργασίας. Όλα αυτά υπό το πρίσμα, της τεράστιας άνθισης της τεχνολογίας σε ένα οικονομικό και κοινωνικό που μεταβάλλεται διαρκώς.

Υπό αυτό το πρίσμα, νέες οντότητες θα εισέλθουν άμεσα ή έμμεσα με εναλλακτικές μορφές (Google, Amazon κ.α) ασφάλισης και κάθε λογής παροχή, εξελίξεις που ήδη σταδιακά συντελούνται.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρρηγεωργίου όλοι οι νόμοι και οι ρυθμίσεις στην αγορά θα πρέπει να παρέχουν καθεστώς διαφάνειας και απόδοσης της εργασίας.

Συμπερασματικά, στις μεγάλες προκλήσεις συγκαταλέγονται οι νέες τεχνολογίες, οι νέοι τρόπου με τους οποίους πρέπει να προσεγγισθούν οι millenials και ο ρόλος των big data / analytics.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ υπενθύμισε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει η πιο υπασφαλισμένη αγορά στην Ευρώπη με το μέσο κατά μέσο κεφαλή ασφάλιστρο να είναι 368 ευρώ όταν στην Ευρώπη φθάνει τα 2.300, υπογραμμίζοντας ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς είναι μεγάλες με την σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού.

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της ΕΑΕΕ για τον διάλογο που έχει ανοίξει με την Πολιτεία και οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το σύστημα τον 3 πυλώνων ασφάλισης.

Επί τάπητος ανάμεσα σε ασφαλιστική αγορά και Πολιτεία έχουν τεθεί επίσης και άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως Υγεία και φυσικές καταστροφές.

Παρά τις μεγάλες προκλήσεις στην αγορά, ο κ. Σαρρηγεωργίου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη μέρα σημειώνοντας πως η αγορά αναπτύσσεται με μεγαλύτερους ρυθμούς από το εγχώριο ΑΕΠ και το α’ εξάμηνο να σημειώνει άνοδο 4%

Διαβάστε: Ύδρα: Πως άνοιξε η αυλαία του Συνεδρίου, τι αναμένουμε

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*