Ηλεκτρικά πατίνια; Συμβουλευτείτε έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή

Η χρήση των ηλεκτρικών πατινιών ως μέσο μετακίνησης από εφήβους και ενήλικες έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο για τους κατοίκους χωρών της Ευρώπης και της Αμερικής. Το ίδιο συνηθισμένα τείνουν να γίνουν και τα ατυχήματα στους δρόμους με αυτά τα μέσα μεταφοράς.

Και αυτό γιατί η αύξηση της χρήσης τους δε συνοδεύεται και από την ύπαρξη προστατευτικών μέτρων τόσο για τον οδηγό όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Οι οδηγοί των ηλεκτρικών πατινιών έχουν να αντιμετωπίσουν πολλούς κινδύνους καθώς εκθέτουν τον εαυτό τους και στην πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωποι με υπέρογκες αποζημιώσεις στην περίπτωση που εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο ατύχημα στο οποίο προκληθούν κάποιες βλάβες ή υλικές ζημιές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tι προβλέπει η νομοθεσία για την ασφάλεια κατά την κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας και ατυχημάτων θα μπορέσει σίγουρα να καλύψει τα έξοδα από έναν τραυματισμό για τον ίδιο τον οδηγό. Το συμβόλαιο που αποδέχεται ο χρήστης για να οδηγήσει το πατίνι μεταφέρει πάντως όλη την ευθύνη στον ίδιο τον οδηγό. Οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρικών πατινιών –Bird and Lime– αναφέρουν στα συμβόλαιά τους ότι την ευθύνη για τα ατυχήματα στους αναβάτες την φέρουν οι ίδιοι και όχι η εταιρεία. Η μόνη ασφαλιστική κάλυψη από την πλευρά των εταιρειών είναι η πρόκληση ατυχήματος σε περίπτωση ελαττωματικού πατινιού.

Οι οδηγοί των ηλεκτρικών πατινιών θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή πριν βγουν στους δρόμους.

Πηγή: Δημοσιογραφικό Τμήμα, www.insuranceforum.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*