Τραϊανός Ούρδας: Ο κόσμος ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για να ασφαλίσει την περιουσία του

Πώς βλέπουν το μέτρο της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ οι διαμεσολαβούντες ανά την Ελλάδα; Τι τους λένε οι πελάτες τους; Πόσο σημαντικό, εν τέλει, ήταν το κίνητρο αυτό που διεκδικούσε ο κλάδος; Το IW δίνει βήμα σε αναγνωρισμένους πράκτορες ανά την Ελλάδα.

*Τραϊανός Ούρδας, Ασφαλιστικό Γραφείο, Καστοριά

«Το αίτημα έγινε άμεσα αντιληπτό από το σύνολο του κόσμου που είχε ασφαλισμένη την περιουσία του, με αποτέλεσμα να μπουν στην εφαρμογή myAADE και να κάνουν την προσπάθειά τους για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας για τη χορήγηση μείωσης στον ΕΝΦΙΑ, αν και το κίνητρο-όφελος είναι πολύ μικρό. Τα αποτελέσματα ήταν ποικίλα. Με τα παλαιότερα συμβόλαια, ενυπόθηκα και μη, υπήρξαν προβλήματα αφενός με την αξία (όσα ήταν κάτω από 900 ευρώ το τ.μ.) και αφετέρου με τις καλύψεις των ακινήτων (εξαιρέθηκαν της έκπτωσης όσα δεν είχαν την κάλυψη της πλημμύρας)» μάς αναφέρει ο κ. Τραϊανός Ούρδας από την Καστοριά.

«Στα νεότερα συμβόλαια, αυτά που συνάφθηκαν μετά την αναπροσαρμογή των αξιών των ακινήτων και είχαν μεγάλους βοηθητικούς χώρους, υπολογίστηκε η αξία ανά τ.μ. με τον μέσο όρο του αθροίσματος (της τιμής των κύριων χώρων και της τιμής των βοηθητικών χώρων) και έτσι μειώθηκε η αξία ανά τ.μ., με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται, τελικά, την έκπτωση. Όλη αυτή η διαδικασία όμως ήταν μια ευκαιρία να ξαναδούμε τα συμβόλαια στο σύνολό τους, έτσι ώστε να εμπλουτιστούν με περισσότερες παροχές, να έχουν προσιτό κόστος, λόγω του ανταγωνισμού, αλλά και να πετύχουν τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν νέες εργασίες τόσο με τις προσαρμογές παλαιών συμβολαίων όσο και με τη δημιουργία νέων συμβολαίων, αφού ο κόσμος ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για να ασφαλίσει την περιουσία του» τονίζει ο κ. Ούρδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*