Μία πρόταση για τους ανασφάλιστους οδηγούς

της Ελενας Ερμείδου

Μία πρωτότυπη ιδέα για τον περιορισμό των ανασφάλιστων οχημάτων υποβάλλουν οι Ενεργοί Ασφαλιστές σε κείμενο που έχουν στείλει στο Insuranceworld.gr. Προτείνουν την δημοσίευση μεγάλων αποζημιώσεων για τις οποίες απεφάνθησαν τα δικαστήρια με στόχο την ενημέρωση για τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης.

Οι Ενεργοί Ασφαλιστές, συγκεκριμένα μέσα από την σελίδα τους, διενήργησαν δημοσκόπηση με το ερώτημα αν θα πρέπει να προβάλλονται οι αποζημιώσεις που δίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ως μεμονωμένα περιστατικά, υπό την λογική ότι αυτή η προβολή θα συμβάλλει στην διάδοση της ιδέας της ιδιωτικής ασφάλισης.

Το σύνολο των συμμετεχόντων αποφάσισε ότι οι αποζημιώσεις των παθόντων θα πρέπει να προβάλλονται στο σύνολο της κοινωνίας μας. Οι καταναλωτές θα αντιληφθούν ότι οι κίνδυνοι για τους οποίους μιλάμε δεν είναι θεωρητικοί, αλλά υπαρκτοί.

Περιπτώσεις αποζημιώσεων από σοβαρά τροχαία που τα δικαστήρια έβγαλαν αποφάσεις για μεγάλα ποσά στους συγγενείς των παθόντων πιθανά να βάλουν σε σκέψεις τους ανασφάλιστους οδηγούς και να σκεφτούν πιο σοβαρά την ασφάλιση του οχήματος τους.

Σύμφωνα με την Ομάδα η δράση αυτή θα συμβάλλει στην ενημέρωση και στην ενθάρρυνση των νοικοκυριών να προχωρήσουν στην σύναψη συμβολαίων καθώς και να αντιληφθούν το πλεονέκτημα της ύπαρξης ασφάλισης.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*