Εκτινάσσεται η ζήτηση για την ασφάλιση κρυπτονομίσματος

Η εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομίσματος Coinbase Inc. διαθέτει ασφάλιση ύψους 255 εκατ. δολαρίων, ωστόσο οι ανάγκες κάλυψης είναι μεγαλύτερες, ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος πληροφόρησης της εταιρείας.

Ο όμιλος που εδράζει στο San Francisco απέκτησε την εν λόγω ασφάλιση από μία ομάδα Αμερικανών και Βρετανών ασφαλιστών, συμπεριλαμβανομένης και της Lloyd’s του Λονδίνου μέσω της Αοn PLC, ανέφερε o Phillip Martin, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική ασφάλισης της εταιρείας, σε blog.

O κ. Martin ανέφερε ότι η εταιρεία διέθετε ασφάλιση επί των κρυπτονομισμάτων για τις συναλλαγές μέσω Διαδικτύου από τον Νοέμβριο του 2013.

Η βασική ιδέα της εν λόγω πολιτικής παρέμεινε η ίδια όλα αυτά τα χρόνια: Εάν κάτι συμβεί και οι πελάτες χάσουν τα κρυπτονομίσματά τους, τότε θα πρέπει να είναι σε θέση να ανακτήσουν ολόκληρο το ποσό που έχασαν, ανέφερε ο κ. Μartin.

To πλάνο ασφάλισης συμπεριλαμβάνει σύμφωνα με τον ίδιο τις απώλειες που σχετίζονται με φυσικές βλάβες ή απώλεια ιδιωτικών «κωδικών – κλειδιών». Συμπεριλαμβάνει ακόμη την κάλυψη απωλειών από εγκληματικές ενέργειες όπως το hacking, την εκ των έσω κλοπή ή παράνομη μεταφορά κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Martin, «δεν υπάρχει μεγάλη δυνατότητα μεταφοράς κινδύνου στην αγορά».

Παρόλο που οι περισσότεροι ασφαλιστές έχουν σπαταλήσει χρόνο για να γνωρίσουν τους κινδύνους της αγοράς κρυπτονομίσματος «η ζήτηση στον τομέα ασφάλειας κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί πολύ πιο γρήγορα», είπε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε:

«Έχουμε ανάγκη από έναν κόσμο όπου οι μεγαλύτεροι επενδυτές κρυπτονομίσματος να δύνανται άμεσα να ασφαλίζουν τις καταθέσεις τους μέσω έμπιστων και αξιόπιστων παρόχων τέτοιων υπηρεσιών».

Πηγή: Business Insurance

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*