Ο Νικόλαος Α. Μακρόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, με τον συνδυασμό του Κ. Μπακογιάννη

Υπερκομματικό και πολυσυλλεκτικό ήταν το ψηφοδέλτιο της «Αθήνας Ψηλά» που παρουσίασε ο Κώστας Μπακογιάννης σε ανοιχτή εκδήλωση στο Μετς.

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του «Αθήνα Ψηλά», μεταξύ γνωστών προσωπικοτήτων περιλαμβάνει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους: Αλεξία Έβερτ- Αλβέρτη, επικοινωνιολόγος, Σεραφίνα Παπαδημητρίου από την action animal, Γιούρκα Σεϊταρίδη, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Λευτέρη Σκιαδά, Ανδρέα Κωνσταντάτο, Πόπη Δομάζου, δημοσιογράφοι, αλλά και ένα πρόσωπο που μάλιστα βραβεύτηκε ως “διακεκριμένος Ηγέτης της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς” στην 11η Insurance Conference.

Φωτό βράβευσης: Από αριστερά, Κ. Ουζούνης, Γενικός δ/ντης Ethos Media, Α. Σαμαράς, πρώην πρωθυπουργός, Ν.Μακρόπουλος, πρόεδρος ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, Λ. Αυγενάκης, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ, Θ. Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

 

Ο Νικόλαος Α. Μακρόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ανακοινώθηκε και επίσημα ως υποψήφιος σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.

Όλα τα νέα πρόσωπα του “Αθήνα Ψηλά”

“Είναι η πλέον υπερκομματική και πολυσυλλεκτική ομάδα που έχει δοκιμάσει την τύχη της στην Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες” τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης και επισήμανε ότι το 60% των υποψηφίων θέτει υποψηφιότητα για πρώτη φορά.

Το insuranceworld.gr είχε μεταφέρει σε ρεπορτάζ του στις 22 Φεβρουαρίου την “είδηση” που ο ίδιος ο κ. Μακρόπουλος έδωσε στους προσκεκλημένους του στο Prive Salon de Bricolage, για την κάθοδο στον πολιτικό στοίβο. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει: “Επιχειρώ κάτι διαφορετικό, γνωρίζοντας την δυσκολία, θέτω υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο για τον Δήμο της Αθήνας με τον Κώστα Μπακογιάννη για την θέση του δημοτικού συμβούλου και ζητώ την συμπαράσταση σας”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική κ. Νικόλαος Μακρόπουλος είναι γνωστός για τη μεγάλη και μακρά του πορεία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Ο ίδιος αναφέρει σε μήνυμά του:

Σε εκείνους που θα ρωτήσουν: «Νίκο, γιατί κατεβαίνεις; Τι έχεις να κερδίσεις;» θα απαντούσα: «Τίποτα. Κυριολεκτικά τίποτα.». Δεν περιμένω να κερδίσω από την πολιτική. Ελπίζω, απλώς, ότι η εμπειρία μου και οι γνώσεις μου θα φανούν χρήσιμες στην καινούρια μέρα της Αθήνας μας, που έχει έρθει η ώρα της να σηκωθεί ΨΗΛΑ.

 

Katleen Μακροπούλου, Θεοδώρα Σταθούρου, Νικόλαος Μακρόπουλος, Λαβίνια Μακροπούλου, Δήμητρα Τσακνιά

 

Οι σπουδές, η καριέρα, η οικογένεια

Ο Νικόλαος Α. Μακρόπουλος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε στο London Academy και στο Πανεπιστήμιο του Leeds, το 1970 «μυήθηκε» στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του αρχικά στο Λονδίνο και μετέπειτα στην Αθήνα,  στα γραφεία του αείμνηστου τέως Δημάρχου Αθηνών και διακεκριμένου ασφαλιστή Γ.Πλυτά και το 1993 ίδρυσε Ασφαλιστικό Συγκρότημα στο οποίο ανήκουν η Ευρώπη Α.Ε. Γενικών Ασφαλίσεων και οι θυγατρικές τις ΝΙΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών και Αντασφαλειών Α.Ε. (η πρώτη εταιρία που αναγνωρίσθηκε στην Ελλάδα ως εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής Binding Authority των LLOYD’S OF LONDON για non marine ασφαλίσεις) και ΝΙΜΑ Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε.

Παράλληλα με την ασφαλιστική του δραστηριότητα ο Νικόλαος Μακρόπουλος ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά της ιδιωτικής ασφάλισης. Το 1973 εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) και στη διετία 1978 – 1980 εκλέχθηκε γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Το 1988 αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα, καθότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, όπου στο διάστημα 1992 – 1994 εκλέχθηκε Πρόεδρος και το 1994 ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος ως αναγνώριση της συνεισφοράς του στο θεσμό των μεσιτών ασφαλίσεων.

Επίσης, στο διάστημα 1994 – 2003 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Association of Lloyd’ s Brokers Representatives in Greece και επί σειρά ετών διετέλεσε αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Ε.Ε. Στη διετία 2009 – 2011 διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και από το από το 2012 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, ενώ το 2013 επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων σχέσεων της Ένωσης.

Το 2014 εξελέγη Αντιπρόεδρος στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στον Αθλητικό Όμιλο Παναθηναϊκός και μέλος του Δ.Σ. της Παναθηναϊκός Π.Α.Ε.

Ο Νικόλαος Μακρόπουλος είναι παντρεμένος με την Katleen Wagner, με την οποία απέκτησε τη Λαβίνια, ενώ από τον πρώτο του γάμο έχει δύο παιδιά, το Γιώργο και τη Μαρία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*