VIDEO: Ο κ. Ν. Μακρόπουλος μιλά για την επιτυχημένη καριέρα του στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης

Για την προσφορά του στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης βραβεύτηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα του Divani Caravel από τον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θεόδωρο Μητράκο, o Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, κ. Νικόλαος Α. Μακρόπουλος.

Μετά την παραλαβή της τιμητικής διάκρισης ως διακεκριμένου ηγέτη στην ασφαλιστική αγορά, στο πλαίσιο του Insurance Conference, ο κ. Μακρόπουλος μίλησε για την καριέρα του, την οικογένειά του και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια της πετυχημένης πορείας του.

“Πώς ξεκίνησα την καριέρα μου”

Έχοντας αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Leeds είχε πάρει την απόφαση να μην ακολουθήσει την οικογενειακή επιχείρηση κλωστοϋφαντουργίας, του αγαπημένου του πατέρα Αχιλλέα. Ο τότε Ασφαλιστής Νίκολαος Μακρόπουλος ξεκίνησε με την τσάντα στο χέρι πόρτα – πόρτα.

Αρχές του 1970, ο σημερινός Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπης Ασφαλιστικής Νικόλαος Μακρόπουλος ξεκινούσε έναν δύσκολο δρόμο που τον οδήγησε στην κορυφή της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Ο άνθρωπος που τον μύησε στον θεσμό ήταν ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων, Βουλευτής Υπουργός της Ν.Δ. και διακεκριμένος ασφαλιστής, Γιώργος Πλυτάς. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1980 έλαβε, ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ από την μεγαλύτερη ασφαλιστική Εταιρία της Αγγλίας την Sun Alliance, σημερινή Royal Sun Alliance να την εκπροσωπήσει στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Ν. Μακρόπουλος: Ο δρόμος που οδήγησε στην τιμητική διάκριση

Η εκκίνηση, λοιπόν, δόθηκε από την Sun Alliance. Συνεργάστηκε στην συνέχεια με τον διεθνούς φήμης ασφαλιστικό οργανισμό Lloyds of London και έγινε ο πρώτος εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής τους (binding Authority) στους κλάδους περιουσίας και αστικής ευθύνης αυτοκινήτων. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) στο οποίον επί σειρά ετών διετέλεσε Πρόεδρος. Σήμερα, η συνεισφορά του και η πορεία τους τον οδήγησε στο να λάβει την ιδιότητα του  Επιτίμου Πρόεδρου του ΣΕΜΑ.

Ο Νίκος Μακρόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος του Lloyds Brokers Association, μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών αλλά και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης.

Δείτε επίσης: Ν. Μακρόπουλος: Νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη Ασφαλιστική

Ορόσημο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, η αγορά της Ευρώπης Ασφαλιστικής το 1993 από μεγάλο ασφαλιστικό οργανισμό της Αγγλίας.

Σήμερα η Ευρώπη Ασφαλιστική, ανελλιπώς κερδοφόρα από το έτος ιδρύσεως, με δείκτη φερεγγυότητας (SCR) 183% το 2017, υψηλότερα κατά 13 μονάδες από το 2016,  βρίσκεται  ανάμεσα στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των ασφαλιστικών.

 

“Να μην αφελληνιστούν οι ελληνικές ασφαλιστικές”

Μιλώντας για την ασφαλιστική αγορά τόνισε ότι πρέπει να μειωθούν οι φόροι ώστε να υπάρξουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, ζητώ να γίνουν περισσότερα και ταχύτερα. “Πιστεύω και εύχομαι ότι θα βγούμε από την κρίση και θα υπάρξει σημαντική συμβολή στην οικονομία και την κοινωνία. Υγεία και σύνταξη θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο προς όφελος των πολιτών και των ταμείων”.

Το μέλλον είναι ήδη εδώ και η αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης  θα πρέπει να προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτή”, δήλωσε πεπεισμένος ότι οι τεχνολογικές  εξελίξεις αλλάζουν την ζωή μας και οδηγούν την ασφαλιστική αγορά προς νέες κατευθύνσεις, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και προκλήσεις.

Δείτε επίσης: VIDEO: Ο Λ. Αυγενάκης μεταφέρει το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ για τον Ν. Μακρόπουλο και την ιδιωτική ασφάλιση

Ο Νικόλαος Μακρόπουλος μεταφέρει όλη την αισιοδοξία του στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβούντες, στην αγορά και επιεβαιώνει, λέγοντας ότι όσοι προσπαθήσουν και πιστέψουν στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, δεν θα το μετανιώσουν, όπως δεν το μετάνιωσε και εκείνος, όταν το 1973 πήρε τη μεγάλη απόφαση να γίνει ασφαλιστής. Θα πετύχουν και θα κερδίσουν το στοίχημα με τις νέες προκλήσεις.

Ο Νικόλαος Μακρόπουλος, τέλος, ζήτησε από την Πολιτεία να συνδράμει ώστε να μην αφελληνιστούν οι ελληνικές ασφαλιστικές.

Δείτε την ομιλία του:

 

Leader της ασφαλιστικής αγοράς

Για όλα αυτά, την πορεία του, το όραμα του, τους στόχους τους, τα μέσα που χρησιμοποίησε για να πετύχει του στόχους του, το ήθος και την αξιοπρέπεια, την υπευθυνότητα του βραβεύτηκε, ο Νίκος Μακρόπουλος στο 11η Insurance Conference, παρουσία εξεχόντων προσωπικοτήτων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο και της αγαπημένης οικογένειας του.

Δείτε επίσης: VIDEO: Ο κ. Αντώνης Σαμαράς μιλά για τον κ. Ν. Μακρόπουλο

Κατά την απονομή του τίτλου του διακεκριμένου Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπης Ασφαλιστικής ευχαρίστησε θερμά όσους αποδέχτηκαν την πρόσκληση του να παρευρεθούν στην τελετή βράβευσης: τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Α. Σαμαρά, τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν. Δ και βουλευτή Ηρακλείου, τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό της Ν. Δ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω της απουσίας του στο εξωτερικό, τους Βουλευτές και Τομεάρχες της ΝΔ πρώην υπουργούς, κ. κ. Γιάννη Βρούτση, Γιώργο Κουμουτσάκο, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο Νικόλαος Μακρόπουλος ευχαρίστησε παράλληλα και όλη του την οικογένεια που ήταν εκεί.

Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους συνεργάτες του από την Εθνική Ασφαλιστική για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, μεταξύ αυτών τον Πρόεδρο της Εθνικής Ασφαλιστικής  Χριστόφορο Σαρδελή και φυσικά  τον  Σταύρο Κωνσταντά, μέλος του Δ.Σ. της Ευρώπης Ασφαλιστικής τα τελευταία χρόνια και τους  καλούς φίλους, και συναδέλφους του, της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*