Αυξάνει το μέρισμά της η Generali

Έπειτα από την αύξηση των καθαρών της κερδών το 2018 και την επίτευξη των στόχων βάσει του επιχειρηματικού της σχεδίου, η Generali ανακοίνωσε ότι πέτυχε αύξηση του μερίσματός της.

Ειδικότερα ο ασφαλιστικός όμιλος κατέγραψε καθαρά κέρδη χρήσης ύψους 2,31 δισ. ευρώ, ενώ πριν από ένα έτος είχε καταγράψει κέρδη 2,11 δις ευρώ όπως ανακοίνωσε.

Στην ανακοίνωση ο όμιλος ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται σε θέση να επιτύχει τους στόχους του επιχειρηματικού του σχεδίου για το 2021.

Σε  δηλώσεις του στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Philippe Donnet ανέφερε: «Η Generali έχει ολοκληρώσει το στρατηγικό σχέδιο του 2015-2018, υπερβαίνοντας όλους τους στόχους και ολοκληρώνοντας με επιτυχία την βιομηχανική της αναδιοργάνωση».

«Το σχέδιό μας δείχνει πως βαίνει καλώς, έτσι μπορέσαμε να επιτύχουμε τεχνική αριστεία, μια πολύ καλή συνδυασμένη αναλογία – παρά τις πολλές απώλειες – και είχαμε επίσης τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τη στροφή προς “capital light product”», πρόσθεσε.

Ο τρίτος μεγαλύτερος ασφαλιστής της Ευρώπης ανέφερε ότι θα καταβάλει μέρισμα 0,90 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 0,85 ευρώ το προηγούμενο έτος. «Ο όμιλός μας είναι πολύ ανθεκτικός, διότι όταν οι άνθρωποι επενδύουν και η οικονομία αναπτύσσεται, οι επιχειρήσεις ιδιοκτησίας και ατυχημάτων αυξάνονται», ανέφερε ο ίδιος.  Στον αντίποδα «όταν οι άνθρωποι δεν επενδύουν επειδή η οικονομία δεν αναπτύσσεται, ο κλάδος ασφάλισης ζωής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων επίσης αναπτύσσονται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Philippe Donnet.

Με πληροφορίες από CNBC και Reuters

Διαβάστε επίσης:

Reuters – Bancassurance: Allianz και Generali στη «μάχη» των προσφορών για την ισπανική BBVA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*