back to top
29.3 C
Athens
Κυριακή 13 Ιουλίου 2025

Nέα οργανωτική δομή για τη Generali

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Generali, σήμερα και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που έλαβε χώρα υπό την προεδρία του Andrea Sironi, ενέκρινε μια νέα οργανωτική δομή που θα αντικατοπτρίζει τις κύριες δραστηριότητες του Ομίλου, όπως πρότεινε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Philippe Donnet.

Από την 1η Ιουνίου 2024, ο Όμιλος Generali θα λειτουργεί ως ένας διαφοροποιημένος χρηματοοικονομικός όμιλος επικεντρωμένος σε δύο κύριες δραστηριότητες: τις Ασφάλειες και τη Διαχείριση Περιουσιακών Στοιχείων.

- Advertisement -

Οπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, αυτή η μετασχηματιστική αλλαγή στη δομή έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη και να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τις βασικές επιχειρηματικές προτεραιότητες που αφορούν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ασφάλισης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, οι οποίες είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις φιλοδοξίες του στρατηγικού σχεδίου του Ομίλου “LifeTime Partner 24: Driving Growth”. Επιπλέον, δημιουργεί μια ισχυρή βάση για συνεχή επιτυχία και καινοτομία, διασφαλίζοντας την ικανότητα του Ομίλου να αξιοποιεί ακόμη πιο αποτελεσματικά μελλοντικές ευκαιρίες και προετοιμάζοντας τον Όμιλο για τον επόμενο στρατηγικό κύκλο.

Ο Τομέας Ασφαλίσεων με επικεφαλής τον CEO Insurance, Giulio Terzariol, θα οδηγήσει τις ασφαλιστικές επιχειρηματικές δραστηριότητες σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, ενισχύοντας τον συντονισμό, τη στρατηγική ευθυγράμμιση και την προσέγγιση των αγορών, υιοθετώντας ένα βελτιωμένο και απλοποιημένο οργανωτικό μοντέλο. Οι επιχειρηματικές μονάδες DACH και International θα αναδιοργανωθούν ως μέρος του νέου Τομέα, ο οποίος θα αποτελείται από τις ακόλουθες πέντε (5) Επιχειρηματικές Μονάδες και τρεις (3) Περιφέρειες που θα αναφέρονται απευθείας στον CEO Insurance:

- Advertisement -
  • Επιχειρηματικές μονάδες: Ιταλία, Γαλλία & Παγκόσμια Επιχειρηματικές Δραστηριότητες, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία.
  • Περιφέρειες: Μεσόγειος & Λατινική Αμερική, Κεντρική Ανατολική Ευρώπη και Ασία.

Ο Jaime Anchústegui, επί του παρόντος CEO International, διορίζεται Deputy CEO Insurance, ο οποίος αναφέρεται στον Giulio Terzariol, με ευθύνη να εκπροσωπεί τον CEO Insurance σε φορείς τοπικής διακυβέρνησης, να διαχειρίζεται στρατηγικές συνεργασίες και κοινοπραξίες και να οδηγεί έργα Global Insurance σε όλο τον Τομέα.

Οι Giovanni Liverani και Carlo Trabattoni, οι οποίοι έχουν ηγηθεί με επιτυχία των επιχειρηματικών μονάδων DACH και A&WM αντίστοιχα τα τελευταία χρόνια, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα παρά τις πολλές προκλήσεις, θα αναλάβουν νέες ευθύνες.

Η Generali Investments Holding (GIH), που αντικαθιστά την τρέχουσα επιχειρηματική μονάδα Asset and Wealth Management, θα επιβλέπει όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων εντός του Ομίλου, με εξαίρεση επιλεγμένες δραστηριότητες, συγκεκριμένα αυτές στην Κίνα. Η GIH θα επικεντρωθεί στην παροχή αποδόσεων και υπηρεσιών παγκόσμιας κλάσης σε υπάρχοντες πελάτες, ενώ θα συνεχίσει την επιχειρηματική ανάπτυξη με διεθνείς εξωτερικούς πελάτες. Αυτό αναμένεται να γίνει μέσω υπαρχουσών και νέων επενδυτικών δυνατοτήτων, αξιοποιώντας την προσθήκη της Conning Holdings Limited και των θυγατρικών της και επίσης χάρη στη μακροχρόνια συνεργασία που δημιουργήθηκε με την Cathay Life ως μέρος της συναλλαγής που έκλεισε στις 3 Απριλίου 2024.

Ο Woody Bradford θα οριστεί CEO της GIH και θα διατηρήσει επίσης τον τρέχοντα ρόλο του ως CEO & Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Conning Holdings Limited. Ο CEO του Ομίλου Generali, Philippe Donnet, θα διοριστεί Πρόεδρος της GIH. Ο Carlo Trabattoni, επί του παρόντος CEO Asset and Wealth Management και CEO της Generali Investments Holding, θα αναλάβει νέες ευθύνες στον τομέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Επιπλέον, εκτός της περιμέτρου της GIH, η Banca Generali, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Gian Maria Mossa, θα συνεχίσει να εστιάζει στην παροχή ολοκληρωμένων χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών και λύσεων διαχείρισης περιουσίας.

Ο David Cis, Chief Operating Officer του Ομίλου που αναφέρεται στον Γενικό Διευθυντή Marco Sesana, θα συμμετάσχει στην Επιτροπή Διοίκησης του Ομίλου, σύμφωνα με το στρατηγικό στόχο να επιτύχει τα βέλτιστα επίπεδα υπηρεσιών και λειτουργικής απόδοσης αξιοποιώντας την ψηφιοποίηση και την τεχνητή νοημοσύνη, την αυτοματοποίηση βασικών διαδικασιών και τις τεχνολογικές πλατφόρμες παρακολούθησης και διαμοιρασμού εργασιών.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας οργανωτικής δομής, τα Κεντρικά Γραφεία του Ομίλου παραμένουν επιφορτισμένα με τον καθορισμό της γενικής στρατηγικής και των εταιρικών στόχων, ενώ παράλληλα κατευθύνουν, ελέγχουν και υποστηρίζουν αποτελεσματικά όλους τους επιχειρηματικούς τομείς με προσαρμοσμένη εστίαση και προσέγγιση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Generali, Philippe Donnet, δήλωσε: «Ο Όμιλος Generali έχει εξελιχθεί επιτυχώς σε έναν ολοκληρωμένο φορέα ασφάλισης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε παγκόσμιο επίπεδο, με σταθερή κεφαλαιακή θέση και έντονη εστίαση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Στο τομέα του Asset Management, η πρόσφατη εξαγορά της Conning και η μακροπρόθεσμη συνεργασία με την Cathay Life που προκύπτει από αυτήν τη συμφωνία μάς επιτρέπει να διευρύνουμε την επενδυτική μας δραστηριότητα, να επεκτείνουμε τη διεθνή πελατειακή μας βάση, να επικεντρωθούμε σε αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις τρίτων και να επενδύσουμε σε δυνατότητες διανομής στοχεύοντας τις αγορές ως ένας από τους δέκα μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων της Ευρώπης. Ο Ασφαλιστικός Τομέας θα συνεχίσει να ενισχύει την παρουσία του Ομίλου στις βασικές αγορές μας, αξιοποιώντας την τεχνική αριστεία της επιχείρησής μας, εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες και προσαρμόζοντας την προσφορά μας στις ανάγκες των πελατών μας σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Χάρη σε μια απλούστερη και λιτή προσέγγιση, η οργανωτική δομή του νέου Ομίλου με επίκεντρο την ασφάλιση και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων θα επιταχύνει τον μετασχηματισμό του Ομίλου και θα υποστηρίξει τον καθορισμό του σχεδίου για τον επόμενο στρατηγικό κύκλο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

inco25: Ψηφιακή λειτουργία και μετασχηματισμός της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς

Η «Ψηφιακή Λειτουργία και Μετασχηματισμός της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς» τέθηκε στο επίκεντρο του Panel Β1 του 18ου Insurance Conference

Η Generali τίμησε τα Δίκτυα των Συνεργατών της στέλνοντας ένα δυναμικό μήνυμα για το αύριο της ασφαλιστικής αγοράς

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η Εκδήλωση Συνεργατών της Generali, στον ιδιαίτερο χώρο του “Domus – Αστέρια Γλυφάδας”.

H Generali στο Release Athens Festival!

Η Generali συμμετέχει δυναμικά στο φετινό Release Athens Festival 2025, έναν από τους πιο αγαπημένους μουσικούς θεσμούς της πόλης

H Generali χορηγός του Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής

Η Generali, συνεπής στη δέσμευσή της για στήριξη του πολιτισμού και της τοπικής κοινωνίας, αποτελεί χορηγό του Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τι προβλέπει η Αllianz-Trade για την οικονομία

Στην Ευρώπη, οι αμυντικές δαπάνες ξεπερνούν το όριο του 3,5% του ΑΕΠ που απαιτούν οι ΗΠΑ στα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ

«Φως» για τη λύση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ

Έξυπνο παρκάρισμα: Η BYD υποκαθιστά τις ασφαλιστικές κι αναλαμβάνει τις ζημιές

Η υπόσχεση της BYD αφορά ζημιές που θα προκύψουν επί κινεζικού εδάφους σε αυτοκίνητα με σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης God's Eye

Στελέχη της Carglass® μεταξύ των εισηγητών στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΕΙΑΣ για Πραγματογνώμονες, Εκτιμητές και Διακανονιστές Ζημιών Αυτοκινήτου

Η Carglass® συμμετείχε με εισηγήσεις στελεχών της στο Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Πραγματογνωμόνων

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Σημαντικές εξελίξεις για τα ανασφάλιστα οχήματα

Καθοριστική συνάντηση της ηγεσίας του ΕΕΑ με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου

Ο Ασφαλιστικός Πράκτορας στο επίκεντρο: Από την επαγγελματική εξουθένωση στην ευημερία

Η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων του ΕΕΑ καθορίζει ένα νέο θεσμικό προσανατολισμό

Ν. Μακρόπουλος στην κάμερα του I.W.: Η ελληνική ασφαλιστική αγορά αλλάζει

Tο εφετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις.

Τι προβλέπει η Αllianz-Trade για την οικονομία

Στην Ευρώπη, οι αμυντικές δαπάνες ξεπερνούν το όριο του 3,5% του ΑΕΠ που απαιτούν οι ΗΠΑ στα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ

«Φως» για τη λύση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ