Τι περιμένει η Generali το 2024

της Ελενας Ερμείδου

Διψήφια αύξηση των μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων αναμένει η Generali από την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης  το 2024, λόγω των ισχυρών επιδόσεων στον τομέα των ζημιών. Τη δήλωση αυτή συνυπογράφει η Ιταλική Generali μαζί με τον περιφερειακό διευθυντής της εταιρείας Manlio Lostuzzi.

“Σίγουρα θα έχουμε διψήφια ανάπτυξη στον τομέα των γενικών ασφαλίσεων”, δήλωσε ο Lostuzzi από το γραφείο της βουλγαρικής πρωτεύουσας, τη  Σόφια.

Φλατ η ζωή

Μονοψήφια, ωστόσο αποτελέσματα αναμένει η Generali από την αγορά της ζωής. Περιγράφει την αγορά ζωής  στην περιοχή ως φλατ και, όχι μόνο για την Generali αλλά, και για άλλες ασφαλιστικές επιχειρήσεις με αντικείμενο τις ασφαλίσεις ζωής.

Πάντως, η διείσδυση των ασφαλίσεων κατά ζημιών στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης με εξαίρεση την αστική ευθύνη αυτοκινήτου βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, επιβεβαιώνει η Generali. Αντίθετα, στην Ηπειρωτική Ευρώπη σημειώνει η διείσδυση φτάνει σε ποσοστό 70-80% για τις ασφάλειες ζωήςμ έναντι 20-30% για των ασφαλίσεων κατά ζημιών.

Στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ο Όμιλος Generali δραστηριοποιείται μέσω της Generali CEE Holding ως μητρική εταιρεία ασφαλιστικών των μονάδωνστη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία, έχοντας καταφέρει να έχει την καλύτερη κερδοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ομιλος Generali το 2023 παρουσίασε λειτουργικά κέρδη 284 εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα ζωής στην Κεντρικής και Ανατολική Ευρώπη, από 198 εκατομμύρια ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Στον τομέα περιοιυσίας και ατυχημάτων κατέγραψε λειτουργικά κέρδη 385 εκατ. ευρώ, από 296 εκατ. ευρώ το 2022.

Τα εμπόδια που περιόρισαν την απόδοση

Ανασταλτικός παράγων στην απόδοση της,  στην περιοχή ήταν το αυξανόμενο ιατρικό κόστος στη Βουλγαρία και τη Σερβία, καθώς και το αυξανόμενο κόστος εργασίας στις επισκευές αυτοκινήτου. Οι καταστροφικές πλημμύρες, επίσης επηρέασαν τις αποδόσεις της εταιρείας καθώς κατέβαλλε αποζημιώσεις αξίας 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, η επιβολή πλαφόν  στη τιμή στις συμπληρωματικές ασφαλίσεις υγείας από την κυβέρνηση της Σλοβενίας τον Απρίλιο του 2023 μία ρύθμιση που όμως απεσύρθη τη 1η Ιανουαρίου του 2024, επηρέασε επίσης αρνητικά τα συνολικά αποτελέσματα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*