Reuters – Bancassurance: Allianz και Generali στη «μάχη» των προσφορών για την ισπανική BBVA

Οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές Allianz και Generali ανταγωνίζονται με την αμερικανική Liberty Mutual στον τομέα του Bancassurance για τον ισπανικό όμιλο BBVA, δήλωσαν ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Η πώληση, υπό την ηγεσία της Τράπεζας της Αμερικής, ξεκίνησε προς το τέλος του περασμένου έτους και θα διαρθρωθεί ως συμφωνία κοινής συμμετοχής εντός ενός δικτύου ασφαλιστών σε ολόκληρη την Ισπανία, το Μεξικό και τη Λατινική Αμερική.

Το σύνολο του δικτύου εκτιμάται σε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ και παρέχει προϊόντα από όπως ασφάλιση ζωής, υγείας, κατοικίας και αυτοκινήτου. Η ασφαλιστική μονάδα της BBVA στην Ισπανία παρουσίασε κέρδος 4,8% στα 311 εκατ. ευρώ το 2018.

Οι υποψήφιοι θα είναι σε θέση να αποκτήσουν τουλάχιστον το 50% όλων των ασφαλιστών της BBVA παγκοσμίως, με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της να είναι εγκατεστημένες στην Ισπανία και το Μεξικό, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Ωστόσο, το δίκτυο ασφάλισης ζωής της BBVA στην Ισπανία παραμένει βασικό τμήμα του ισπανικού δανειστή και δεν θα συμπεριληφθεί στην πώληση, τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Οι BBVA, Allianz, Generali και Liberty Mutual προς το παρόν δεν έχουν σχολιάσει τις εν λόγω αναφορές.

Η BBVA, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας μετά την Santander, δεν επιδεικνύει ιδιαίτερη βιασύνη στο να ολοκληρώσει μια συμφωνία, τόνισαν οι ίδιοι κύκλοι, καθώς επιθυμεί να εξασφαλίσει πως ο τελικός αγοραστής έχει καταρτίσει ένα ισχυρό σχέδιο για την ανάπτυξη του δικτύου πελατών της σε ολόκληρη την Ισπανία και τη Νότια Αμερική. «Πρόκειται για μια αργή διαδικασία, καθώς οι υποψήφιοι χρειάζονται χρόνο για να ολοκληρώσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και η BBVA θέλει να συμμετέχει ενεργά στη σύνταξη της στρατηγικής», σημειώνουν οι εμπειρογνώμονες.

Η Allianz, η Generali και η Liberty Mutual βρίσκονται στη διαδικασία υποβολής μη δεσμευτικών προτάσεων, σύμφωνα με μία από τις πηγές, ενώ οι τελικοί υποψήφιοι θα ανακοινωθούν στο τέλος του Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης:

Ένα παπούτσι βύθισε τη μετοχή της NIKE και ανοίγει δρόμο για ασφαλιστική αποζημίωση (video)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*