Στα σκαριά υπογραφή συνεργασίας Ασφαλιστικής με ΞΕΕ

της Ελενας Ερμείδου

Σε νέες συνεργασίες ποντάρουν οι ασφαλιστικές με στόχο να αυξήσουν την παραγωγή τους, να μπουν σε νέες αγορές και να ενισχύσουν τα μερίδια τους. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα εκπρόσωποι μεγάλων ασφαλιστικών στην Ελλάδα ανακοινώνουν νέα σχέδια με έμφαση στην ενημέρωση, την πρόληψη και την εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και Ασφαλιστικής Ζωής και Γενικών Ασφαλειών με σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά.  Προς το παρόν ο στόχος της συμφωνίας και όροι δεν είναι ανακοινώσιμοι, αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να ανακοινωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2019.  Αξίζει δε να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη ασφαλιστική διαθέτει ισχυρή τεχνογνωσία στις τουριστικές, ξενοδοχειακές ασφαλίσεις.

Διαβάστε:

«Χωρίς ασφαλιστήριο δεν μπορείς να σταθείς στην αγορά»

O τουρισμός αποτελεί σταθερό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης. Βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο από άποψη διαχείρισης και προβολής προορισμών όπως έχει σημειώσει ο ΣΕΤΕ μέχρι  και μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή.

Η συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία είναι μεγάλη. Το 2017 η Ελλάδα υποδέχθηκε σχεδόν27,2 εκατ. τουρίστες και εισέπραξε 14,2 δισεκ. ευρώ. Σημείωσε αύξηση αφίξεων και εσόδων 9,7% και 11,4% αντίστοιχα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*