AXA, logo, λογότυπο

H AXA XL…πάει Δουβλίνο

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

H AXA XL προστίθεται στην μακρά λίστα των ασφαλιστικών εταιρειών που επέλεξαν το Δουβλίνο για την έδρα των ευρωπαϊκών τους δραστηριοτήτων στη μετά-Brexit εποχή. Όπως έγινε γνωστό, ο όμιλος έλαβε άδεια επί της αρχής από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας να μετακινήσει την θυγατρική του στην Ευρωπαϊκή Ενωση, XL Insurance, από το City του Λονδίνου στο Δουβλίνο πριν το Brexit.

Οπως ανακοίνωσε ο όμιλος, αυτό θα διασφαλίσει ότι η XL Insurance θα συνεχίσει να συνεργάζεται απρόσκοπτα με πελάτες και μεσίτες για να προσφέρει λύσεις σε επιχειρήσεις που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να διαταραχθούν τον Μάρτιο του 2019. Η XL Insurance είναι 100% θυγατρική του ομίλου AXA διαμέσου του βραχίονα AXA XL

Ο επικεφαλής της ΑΧΑ XL Greg Hendrick σχολίασε ότι “εχουμε μακρά και εδραιωμένη παρουσία στην Ιρλανδία και εκτιμούμε την ποιότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, του ρυθμιστικού πλαισίου και την τεχνογνωσία της χώρας. Αποφασίσαμε την μετεγκατάσταση της XL Insurance στην Ιρλανδία για να βεβαιωθούμε ότι οι πελάτες μας κι οι μεσίτες θα επωφεληθούν από την συνέχεια των υπηρεσιών στο δίκτυό μας στην Ευρώπη, στο οποίο δίνουμε ιδιαίτερη σημασία γιατί μας επιτρέπει όχι μόνο να αναλαμβάνουμε δουλειές στις εγχώριες αγορές (της ΕΕ), αλλά και επειδή παρέχει την υποδομή για τα Διεθνή μας Προγράμματα”.

Στη Μ. Βρετανία, η AXA XL θα διατηρήσει την XL Catilin Insurance Company UK Limited και τις δραστηριότητες που “τρέχει” μέσω της ασφαλιστικής αγοράς των Lloyd’s.

H Υπουργός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας της Ιρλανδίας Heather Humphreys δήλωσε ότι η χώρα αποτελεί “πολύ ελκυστικό προορισμό για πολυεθνικούς χρηματοπιστωτικούς ομίλους όπως η AXA XL ώστε να μεγεθύνονται και να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους…Η Ιρλανδία παραμένει πιστό μέλος της ΕΕ που αξιοποιεί τα πλείστα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη συμμετοχή της στην ‘Ενωση”, κατέληξε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*