Σε θέση μάχης τα νέα σχήματα: Αποκαλυπτήρια για Allianz – Ευρωπαϊκή Πίστη

του Βάιου Κρόκου

Οι εσωτερικές και τεχνικές διαδικασίες που απαιτούνταν μετά τις πρόσφατες εξαγορές στο κλάδο βαίνουν προς ολοκλήρωση. Μεγάλοι Όμιλοι κατέχουν ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς, ωστόσο και άλλοι “παίκτες” με διαχρονική παρουσία και ικανές διοικήσεις συνεχίζουν να προσφέρουν ασφαλιστικά προϊόντα  – έχοντας σταθερό πελατολόγιο ή ειδικότερες καλύψεις.

Άνθρωποι της αγοράς δεν διαψεύδουν πως ο κύκλος των εξαγορών έχει κλείσει (ούτε στο κλάδο μεσιτών – πρακτόρων), ωστόσο θέτουν τα ζητήματα γύρω από το απαιτητικό εποπτικό πλαίσιο ως κρίσιμο παράγοντα εξελίξεων. Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον παραμένει γύρω από μικρότερες εταιρείες οι οποίες πρέπει να σταθούν – εναρμονιστούν στο πλαίσιο αυτό, την ώρα που καλούνται να επενδύσουν σε νέα προϊόντα, διαδικασίες και ψηφιοποίηση. Η διεθνής οικονομική συγκυρία σήμερα (πληθωρισμός, κόστη, loss ratios) παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο, συμπληρώνουν.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, οι 5 μεγαλύτερες εξ αυτών κατέχουν το 80% της σχετικής αγοράς, σε όρους τεχνικών προβλέψεων, ενώ οι 5 μεγαλύτερες ασφαλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ασφαλίσεις κατά ζημιών, σε όρους ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, κατέχουν μερίδιο που ανέρχεται σε 47% της σχετικής αγοράς.

Σε λίγες μέρες σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου ο CEO της Allianz κ. Oliver Bäte και ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, CEO της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη θα παρουσιάσουν τις νέες προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται από τη συγχώνευση των Εταιριών Allianz Hellas και Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη για την Εταιρία, για το ανθρώπινο δυναμικό των εσωτερικών υπηρεσιών και των δικτύων πωλήσεων.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο μεγάλο deal που απασχόλησε την αγορά, μια εξέλιξη που ήρθε στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της μητρικής και των δεδομένων που δημιούργησαν στην ελληνική αγορά οι συμφωνίες Generali – ΑΧΑ, NN – MetLife και Εθνικής Ασφαλιστικής – AXA.

Με αυτό τον τρόπο η Allianz διευρύνει την παρουσίας της στο Κλάδο Ζωής στις λοιπές γενικές ασφαλίσεις (πλην αυτοκινήτου) κλπ. Επί της ουσίας, η ενιαία εταιρεία που θα προκύψει από τη συνένωση της Allianz Hellas με την Ευρωπαϊκή Πίστη, θα καταλάβει την πρώτη θέση στις Γενικές Ασφαλίσεις.

Παράλληλα, θα αποτελέσει τον πέμπτο σε κατάταξη πάροχο ασφαλιστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα με βάση τα ακαθάριστα ασφάλιστρα και τον πέμπτο στους κλάδους ασφάλισης Ζωής & Υγείας, δίνοντας τη δυνατότητα στην εταιρεία να επιδιώξει περαιτέρω ανάπτυξη στην ελληνική αγορά και να επεκταθεί μέσω προσφορών νέων προϊόντων, καναλιών διανομής και πελατολογίου.

Για το τελευταίο, κρίσιμο στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως η Ευρωπαϊκή Πίστη είχε ως ατού την ύπαρξη ισχυρότατου δικτύου διαμεσολάβησης και συνεργασιών, βασικό στοιχείο άλλωστε της επιτυχίας της. Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την ομαλή και πετυχημένη εκκίνηση της νέου οργανισμού επίσης αποτελεί η συνέχιση της παρουσίας του κ. Χρήστου Γεωργακόπουλου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Η νέα εποχή της Generali είναι εδώ

“Θα ήθελα να πω πολλά. Το σημαντικότερο όμως είναι αυτό: ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτή την ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα για όλα όσα έχουμε καταφέρει και ένα εξίσου μεγάλο ευχαριστώ στη Διοίκηση του Generali Group που στηρίζει τις προσπάθειες και ενθαρρύνει τα σχέδιά μας. Είναι τιμή μας που είστε σήμερα εδώ. Είναι όμως ακόμη πιο σημαντικό που βρίσκεστε πάντοτε δίπλα μας. Η νέα εποχή της Generali στην Ελλάδα είναι εδώ και είμαστε ευτυχείς που την υποδεχόμαστε σήμερα μαζί”, είπε ο επικεφαλής της Generali Ελλάδος κ. Πάνος Δημητρίου, κατά την επίσκεψη του Philippe DonnetCEO του Generali Group που επισκέφθηκε τουν Ιούλιο την Ελλάδα, συνοδεία υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου.

διαβάστε: Π. Δημητρίου: Η νέα εποχή της Generali στην Ελλάδα είναι εδώ!

Πάει για ένα 1 δισ. παραγωγή η NN Hellas

Επιστροφή στη κανονικότητα με ένα μεγάλο συνέδριο για τους ανθρώπους της NN Hellas! Οι συνθήκες όμως είναι πλέον διαφορετικές: Νέες προκλήσεις και νέα φιλόδοξα πλάνα, καθώς η NN Hellas θέτει νομοτελειακά ως στόχο – μετά και την εξαγορά της MetLife – μόνο τη κορυφή!

Αυτό επεσήμανε η διοίκηση του εταιρείας σε ένα Συνέδριο Πωλήσεων στο οποίο παρευρέθηκαν Συνεργάτες από κάθε περιοχή της χώρας και με τη παρουσία του νέου δικτύου – που προέκυψε από τη παραπάνω συμφωνία.

Πλέον ως νέα οντότητα η εταιρεία κατέχει μερίδιο αγοράς 30% στους κλάδους Ζωής και Υγείας, και 18% στο σύνολο της αγοράς. Οι βλέψεις είναι ακόμη υψηλότερες, θέτοντας στόχους που ξεπερνούν τα ελληνικά δεδομένα (1 δισ. ευρώ παραγωγή σε 2 χρόνια), όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Διευθυντής Πωλήσεων κ. Διονύσης Νοδάρος.

“Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη σήμερα, γιατί όλοι “Μεγαλώνουμε Μαζί”, ενωμένοι! Δεν δημιουργούμε μόνο τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα αλλά μια εταιρεία πρότυπο σε λειτουργίες και καινοτομία αλλά κυρίως κοντά στη καρδιά των ανθρώπων μας”, σημείωσε η κα Μαριάννα Πολιτοπούλου, πρόεδρος και CEO της εταιρείας.

διαβάστε εδώ αναλυτικά

Στόχος η κορυφή για την Εθνική

Οι διεργασίες και στις τάξεις της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι εξίσου έντονες, καθώς μετά από 131 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο επίκεντρο των εξελίξεων του κλάδου πέρασε στον Όμιλο του CVC Capital. Στόχος φυσικά παραμένει η ενδυνάμωση της ηγετικής της θέσης.

διαβάστε:

ΠΡΩΤΗ εταιρεία σε όλα τα επίπεδα ο στόχος της Εθνικής Ασφαλιστικής

Σταύρος Κωνσταντάς, Εθνική Ασφαλιστική: Ενδυνάμωση της ηγετικής θέσης με τη συμβολή του CVC

Αλλαγές στην Εθνική Ασφαλιστική με νέο λειτουργικό μοντέλο: Οι επικεφαλής και οι αρμοδιότητες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*