Γιατί η διοίκηση μιας Ασφαλιστικής εταιρείας πρέπει να είναι …Εθνική

του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Λίγες εβδομάδες μετά τα τραγικά γεγονότα με τις πυρκαγιές στην Αττική, η Εθνική Ασφαλιστική (προ)κατέβαλε τα 6/8 των αποζημιώσεων που δικαιούνταν οι ασφαλισμένοι πελάτες της. Πλήρωσε αμέσως όχι γιατί απλώς μπορούσε αλλά κυρίως γιατί η διοίκησή της είχε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και της ανάγκης για έμπρακτη συμπαράσταση στους συμπατριώτες μας με κατεστραμμένες περιουσίες.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η διοίκηση Σαρδελή – Κωνσταντά στην Εθνική Ασφαλιστική έδειξε και απέδειξε πως οι γνώσεις, η εμπειρία, η εργατικότητα και η ενσυναίσθηση μπορούν να παράξουν συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα ορατά στην κοινωνία.

Χριστοφορος Σαρδελής, Νικόλαος Μακρόπουλος, Σταύρος Κωνσταντάς

Αυτή την εποχή, εδώ και περισσότερο από 1 χρόνο, η μοναδική είδηση που παίζει στα Μέσα Ενημέρωσης για την Εθνική Ασφαλιστική αφορά την επικείμενη πώλησή της, με τις γνωστές διαχειριστικές και πολιτικές αστοχίες. Κι όμως μέσα σ’ αυτό το ρευστό, ασαφές και ανασφαλές περιβάλλον, η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής όχι μόνο κατάφερε κρατήσει σταθερό το οικοδόμημα αλλά διατήρησε την ανοδική πορεία των πωλήσεων, της κεφαλαιακής επάρκειας και της κερδοφορίας.

Για να διατηρήσει την πρωτιά μια μεγάλη Ασφαλιστική χρειάζεται μια διοίκηση που θα γνωρίζει σε βάθος τα οικονομικά και σε πλάτος τα κοινωνικά ζητούμενα της χώρας. Έτσι έρχονται τα αποτελέσματα

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πολίτες εμπιστεύονται την Εθνική Ασφαλιστική. Είναι η πρώτη και μεγαλύτερη στην Ελληνική αγορά με μερίδιο άνω 17,4% . Ένα στα 4 Ασφαλιστικά Συμβόλαια Ζωής εκδίδεται από την Εθνική ενώ το μερίδιο στους Γενικούς Κλάδους είναι 12%. Όλα αυτά σε μια περίοδο που οι υποψήφιοι αγοραστές προσπαθούν συνειδητά να απομειώσουν τον κύρος και την αξία της και οι ανταγωνιστές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον αρνητικό θόρυβο από την επικείμενη πώληση της.

Η Εθνική Ασφαλιστική εμπνέει εμπιστοσύνη με καθαρή θέση 814 εκατ. Ευρώ και με απόλυτη κεφαλαιακή φερεγγυότητα που δεν χρειάζεται μεταβατικές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις.

Ένας ασφαλιστικός όμιλος πουλά την ασφάλεια. Η Εθνική Ασφαλιστική διαθέτει δείκτη φερεγγυότητας στο 199,7% και χωρίς μεταβατικά μέτρα στο 127,4%. Μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων για την επικείμενη πώληση, οι ασφαλιστές της Εθνικής κατάφεραν να διευρύνουν το μερίδιο αγοράς κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, με εντυπωσιακή παραγωγή ασφαλίστρων, τόσο στον κλάδο Ζωής και αυτοκινήτων, όσο και στον κλάδο πυρός. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλιστές της Εθνικής έφερναν συμβόλαια με ρυθμό διπλάσια του μέσου όρου της αγοράς.

Στην προσπάθειά τους αυτή, οι ασφαλιστές της Εθνικής είχαν αρωγό μια διοίκηση που πιστεύει και αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και τις νέες τεχνικές. Προφανώς εκμεταλλεύεται το τραπεζικό δίκτυο και το bancassurance που αποτελεί βάση για την ανάπτυξη όλων των μεγάλων Ασφαλιστικών εταιρειών σήμερα.

Δείτε επίσης στο I.W: Η Εθνική παίρνει τα σκήπτρα φήμης από την Interamerican μετά από 5 χρόνια

Η Εθνική Ασφαλιστική σήμερα προσφέρει πρωτοποριακά προγράμματα καλύψεων τόσο στην υγεία όσο και στην καθημερινότητα. Χρησιμοποιεί τον όρο “Full” γιατί μπορεί να προσφέρει πραγματικά πλήρεις καλύψεις σε ανάγκες και υποχρεώσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας.

Το συμπέρασμα είναι απλό. Για να διατηρήσει την πρωτιά μια μεγάλη Ασφαλιστική χρειάζεται μια διοίκηση που θα γνωρίζει σε βάθος τα οικονομικά και σε πλάτος τα κοινωνικά ζητούμενα της χώρας. Έτσι έρχονται τα αποτελέσματα, ανεξαρτήτως του γενικότερου περιβάλλοντος….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*