Σενάρια εξαγοράς της γαλλικής αντασφαλιστικής SCOR

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα το σενάριο για deals, με επίκεντρο την γαλλική αντασφαλιστική εταιρεία SCOR. Η εταιρεία διέψευσε επισήμως δημοσιεύματα του Τύπου ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να συγχωνευθεί με την Partner Re ή με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.

Το επίσημο ανακοινωθέν της SCOR ήρθε στον απόηχο της αποκάλυψης ότι στις 4 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία απέρριψε πρόταση εξαγοράς, ύψους 8,3 δισ. ευρώ, από την Covea που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της SCOR. Παρά το ηχηρό ‘non’, η Covea ξεκαθάρισε ότι εξακολουθεί ακόμα να ενδιαφέρεται για ένα deal.

Στις 30 Αυγούστου, το Διοικητικό Συμβούλιο της SCOR εξέτασε την “μη ζητηθείσα” (unsolicited) προσφορά από την Covea και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι “ όχι μόνο θεμελιωδώς ασύμβατη με την στρατηγική ανεξαρτησίας της SCOE που αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξή της, αλλά και θα έθετε σε κίνδυνο την πολιτική  δημιουργίας αξίας της εταιρείας, ενώ δεν αντανακλά ούτε την εγγενή ούτε την στρατηγική αξία της SCOR”.

Η προσφορά της Covea απορρίφθηκε ομόφωνα από την Εκτελεστική Επιτροπή της SCOR. Με αυτό το δεδομένο, η  SCOR κατέστησε σαφές ότι τυχόν δημόσια πρόταση εξαγοράς που θα κατατεθεί από την Covea θα θεωρηθεί εχθρική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*