Η SCOR ξεπερνά… τον εαυτό της

Η γαλλική αντασφαλιστική SCOR ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα κατά τις ανανεώσεις του Απριλίου 2023. «Όπως οι ανανεώσεις συμβολαίων του Ιανουαρίου 2023, έτσι και οι ανανεώσεις αντασφάλισης P&C της 1ης Απριλίου 2023 πραγματοποιούνται σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον αγοράς για τους αντασφαλιστές, τόσο από άποψη τιμολόγησης όσο και από πλευράς όρων και προϋποθέσεων. Σε αυτήν την υποστηρικτική αγορά, η SCOR επιδιώκει ενεργά την ανάπτυξη του κεφαλαίου της, στηρίζοντας τις σχέσεις της με τους μακροχρόνιους πελάτες της».

Τα εγγεγραμμένα μεικτά ασφάλιστρα -εξαιρουμένων όσων συνδέονται με τη γεωργία – ανήλθαν σε 724 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Συμπεριλαμβανομένης της Γεωργία (για την οποία οι ανανεώσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη), τα εγγεγραμμένα μεικτά ασφάλιστρα που ανανεώθηκαν ανήλθαν σε 928 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Η εταιρεία ανέφερε ότι αναπτύσσοντας τα κεφάλαιά της στα πιο ελκυστικά τμήματα, βελτιώνει σημαντικά την αναμενόμενη τεχνική κερδοφορία του χαρτοφυλακίου κινδύνου, με μέση αύξηση επιτοκίου 7% στην ανανέωση της 1ης Απριλίου 2023. Οι κύριες αυξήσεις επιτεύχθηκαν σε μη αναλογικές συνθήκες (+23%), σύμφωνα με τις τάσεις που παρατηρήθηκαν κατά τις ανανεώσεις της 1ης Ιανουαρίου 2023 (+24%), με ιδιαίτερα τις μέσες αυξήσεις on line στα προγράμματα CAT XL κατά 20%. στην Ιαπωνία και 40% στις ΗΠΑ και την Ινδία.

“Στις ανανεώσεις της 1ης Απριλίου 2023, η SCOR συνεχίζει να βελτιώνει την αναμενόμενη τεχνική κερδοφορία και να βελτιστοποιεί το προφίλ κινδύνου/απόδοσης του χαρτοφυλακίου κινδύνου P&C. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι: οι στόχοι μας όσον αφορά την τεχνική κερδοφορία έχουν επιτευχθεί και οι όγκοι που καταγράφτηκαν είναι αυξημένοι. Οι προοπτικές παραμένουν θετικές για τις ανανεώσεις Ιουνίου και Ιουλίου 2023», δήλωσε ο Jean-Paul Conoscente, Διευθύνων Σύμβουλος της SCOR P&C.

Πηγή: xprimm.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*