Munich Re: Η μεγαλύτερη αντασφαλιστική στον κόσμο το 2022

της Ελενας Ερμείδου

Με εξαίρεση το 2020, η Munich Re παραμένει η πρώτη μεγαλύτερη αντασφαλιστική στην υφήλιο, σύμφωνα με την AM Best, με συνολικά εγγεγραμμένα μεικτά ασφάλιστρα(GPW) 353 δισεκατομμύραι δολάρια και και καθαρά ασφάλιστρα (NPW) 48,6  δισεκατομμύρια το 2022,

Στην δεύτερη θέση η Ελβετική Swiss Re  με συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 39,8 δισεκατομμύρια δολάρια και καθαρά ασφάλιστρα  37,3 δισεκατομμύρια δολάρια . Στην τρίτη θέση βρίσκεται και πάλι η Hannover Re,  με συνολικά ασφάλιστρα 35,5 δισεκατομμύρια δολάρια και καθαρά 29,7 δισεκατομμύρια.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Canada Life Re με μεικτά και καθαρά ασφάλιστρα 23,4 δισεκατομμύρια δολάρια και η Berkshire Hathaway με μεικτά και καθαρά ασφάλιστρα 22,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την γαλλική SCOR.

Την δεκάδα συμπληρώνουν η γαλλική SCOR με μεικτά ασφάλιστρα 21,1 δισεκατομμύρια δολάρια και καθαρά ασφάλιστρα 17,1 δισεκατομμύρια. Τα Lloyd’s  που βρίσκονται στην έβδομή θέση στον κόσμο  με μεικτά ασφάλιστρα 18,5 δισεκατομμύρια και καθαρά 14,2.  Η China Re is  με μεικτά ασφάλιστρα  16. 9 δισεκατομμύρια και καθαρά 15,4  δισεκατομμύρια.

Και, τέλος η Life reinsurer, Reinsurance Group of America (RGA)  στην έναντη θέση με μεικτά ασφάλιστρα 13,8 δισεκατομμύρια και καθαρά 13,1 δισεκατομμύρια δολάρια.. Και η Everest Group στην δέκατη με 9,3 δισεκατομμύρια και 9 δισεκατομμύρια δολάρια μεικτά και καθαρά αντίστοιχα ασφάλιστρα.

Κατά τις προβλέψεις της ΑΜ Best οι τρεις πρώτες μεγαλύτερες αντασφαλιστικές θα διατηρήσουν τις θέσεις τους και τον επόμενο χρόνο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*