Νέος επικεφαλής της Hannover Re ο Jean-Jaques Henchoz

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Αλλαγή φρουράς στη γερμανική αντασφαλιστική Hannover Re (θυγατρική του ομίλου Talanx), αφού ο νυν διευθύνων σύμβουλός της Ulrich Wallin συνταξιοδοτείται το Μάιο του 2019, ύστερα από θητεία άνω των 35 ετών στην εταιρεία. Θα τον διαδεχθεί ο Jean-Jaques Henchoz, νυν επικεφαλής δραστηριοτήτων της ελβετικής Swiss Re για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με αρμοδιότητα τόσο για τον κλάδο ζωής όσο και τις γενικές ασφαλίσεις.

Ο κ. Henchoz βρίσκεται στη θέση αυτή από το 2011, ενώ το 2012 διορίστηκε μέλος του ΔΣ της ελβετικής αντασφαλιστικής. Εργάζεται στη Swiss Re από το 1998 έχοντας περάσει από διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων και αυτής του διευθύνοντος συμβούλου της θυγατρικής της στον Καναδά την περίοδο 2005-2010.

«Ο Jean-Jacques Henchoz είναι ένας εξαιρετικά πεπειραμένος μάνατζερ της αντασφαλιστικής βιομηχανίας που θα διασφαλίσει την επιτυχημένη ανάπτυξη της Hannover Re», δήλωσε ο Herbert Haas, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της γερμανικής εταιρείας.

Ο απερχόμενος Wallin διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της Hannover Re και μέλος του ΔΣ της μητρικής της Talanx, το 2009. Υπό την ηγεσία του τα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της Hannover Re αυξήθηκαν από τα επίπεδα των 10,3 δισ. ευρώ σε 17,8 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν από 700 εκατ. ευρώ στα επίπεδα του 1 δισ. ευρώ. Η τιμή της μετοχής της Hannover Re υπερ-τετραπλασιάστηκε στα 115 ευρώ από 27 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία.

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες στον Ulrich Wallin για τα τεράστια επιχειρηματικά του επιτεύγματα», πρόσθεσε ο κ. Haas. «Υπό την έμπειρη και προσεκτική του διεύθυνση, η Hannover Re διεύρυνε το μερίδιο αγοράς της ως κορυφαία αντασφαλιστική εταιρεία και ενίσχυσε την διασπορά της και τη βιώσιμη κερδοφορία της.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*