Affidea Αθηνών: Θέτοντας τον έλεγχο της μαστογραφίας στα χέρια των γυναικών

Ο Όμιλος Affidea, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, εγκατέστησε και λειτουργεί νέο σύστημα Ψηφιακού Μαστογράφου της GE, εξοπλισμένου επιπλέον με ειδικό σύστημα αυτόματης προσαρμογής της πίεσης, ώστε να ασκείται ακριβώς η πίεση που απαιτείται για την βέλτιστη απεικόνιση των μαστών και επίσης εξοπλισμένο με εξειδικευμένο σύστημα ορθής διαχείρισης της ακτινοβολίας, προσαρμοζόμενο στη δομή και την πυκνότητα των μαστών κάθε εξεταζόμενου προσώπου.

Ο νέος Ψηφιακός Μαστογράφος Senograph Pristina παρέχει εξαιρετικά ακριβείς και αναλυτικές απεικονίσεις με την χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας και την μοναδική δυνατότητα ελεγχόμενης συμπίεσης από την ασθενή.

Η μαστογραφία αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή για τον πρώιμο εντοπισμό του καρκίνου του μαστού. Για πολλές γυναίκες όμως ο κύριος λόγος που δεν προγραμματίζουν την μαστογραφία είναι ο φόβος και το άγχος του πιθανού αποτελέσματος, αλλά και της δυσφορίας κατά την διενέργεια της εξέτασης.

Θέτοντας τον έλεγχο της μαστογραφίας στα χέρια των γυναικών

Ένα από τα σημαντικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Senographe Pristina είναι το γεγονός πως δίνει τη δυνατότητα στην ασθενή να ελέγχει την πίεση που ασκείται στους μαστούς της (selfcompression tool). Ένα τηλεκοντρόλ δίδεται στην εξεταζόμενη προκειμένου να μπορεί η ίδια να προσαρμόζει την πίεση που της ασκείται, υπό την επίβλεψη τεχνολόγου, δίνοντάς της έτσι την δυνατότητα για τον μερικό έλεγχο της εξέτασης.

Επανασχεδιάζοντας την εμπειρία της μαστογραφίας

Επιπρόσθετα, ο σχεδιασμός του Senographe Pristina αλλάζει τον τρόπο που τοποθετείται η ασθενής. Αντί της έκτασης των χεριών στα χερούλια, κρατώντας τα πολύ σφιχτά, κάτι που καταπονεί τους θωρακικούς μύες και επιδρά στην ποιότητα της εικόνας, οι εξεταζόμενοι μπορούν πλέον να γείρουν άνετα στα στηρίγματα των βραχιόνων, χαλαρώνοντας τους μύες τους και απλοποιώντας την τοποθέτηση, την συμπίεση και την διαδικασία της απεικόνισης.

Αυτή η αναθεωρημένη φιλοσοφία της τοποθέτησης της ασθενούς αποτελεί μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Οι νέες αυτές τεχνικές συμπίεσης και τοποθέτησης αποτελούν έναν ισχυρό συνδυασμό σε όρους αντίληψης για την εξέταση από πλευράς της ασθενούς, αλλά και σε σχέση με την άνεση που βιώνει κατά τη διαδικασία.

Δείτε το βίντεο εδώ https://youtu.be/bl7CxbgU2xo

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*