Affidea: Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών για τους εργαζομένους της

Στις βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών εκπαιδεύτηκε το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου διαγνωστικών κέντρων Affidea. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Ομίλου για την προάσπιση της υγείας και ασφάλειας τόσο των εξεταζόμενων όσο και των εργαζόμενων της Εταιρείας.

Η πρώτη φάση της εκπαίδευσης αφορούσε διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό της Affidea στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, από ειδικά αδειοδοτημένη Εξωτερική Υπηρεσία Προστασίας και Πρόληψης σε συνεργασία με την Bayer Ελλάς. Συνολικά 124 εργαζόμενοι της Affidea παρακολούθησαν την εκπαίδευση.

Μετά την θεωρητική προσέγγιση όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσω της βιωματικής πρακτικής να εξασκηθούν στις μεθόδους καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ΚΑΡΠΑ-BLS, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή AED, καθώς και στην αντιμετώπιση πνιγμονής για ενηλίκους και βρέφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με σωστή εξωνοσοκομειακή αντιμετώπιση το ποσοστό επιβίωσης από καρδιοαναπνευστική ανακοπή αυξάνεται σε 60%, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης στην παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ το ποσοστό των επιζώντων δεν ξεπερνά το 5%-10%.

Η Bayer Ελλάς, θέτοντας πάντα ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια όλων όσων χρησιμοποιούν τα προϊόντα της εταιρείας, υποστηρίζει πληθώρα δράσεων που στοχεύουν στην εκπαίδευση και ενημέρωση για τη σωστή χρήση τους. Ιδιαίτερα στον Τομέα Φαρμάκων, η εταιρεία έχει δημιουργήσει τον διαδικτυακό οδηγό “Patient Navigator” για την ορθή χρήση των φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των σκιαγραφικών μέσων, ενώ παράλληλα, υποστηρίζει πρωτοβουλίες ενημέρωσης, όπως τη συγκεκριμένη εκπαίδευση στο προσωπικό της Affidea.

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea

Ο Όμιλος Affidea αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη με δραστηριότητα σε 15 χώρες.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους, μέσω ενός Πανελλαδικού Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Τα διαγνωστικά κέντρα Affidea είναι τα μοναδικά ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα που έχουν βραβευτεί με 5 αστέρια από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας για την ποιότητα και ασφάλεια των εξετάσεων, καθώς εφαρμόζουν κατ’ αποκλειστικότητα το πρωτοποριακό πρόγραμμα βελτιστοποίησης της δόσης ακτινοβολίας Dose Excellence κατά τη διενέργεια της αξονικής τομογραφίας.

Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*