Χρησμοί S&P εν όψει του Rendez-Vous του Μόντε Κάρλο

της Ελενας Ερμείδου

Η πτώση των τιμών στα αντασφάλιστρα θα συνεχιστεί διατυπώνει σε μελέτη που εκπόνησε ο οίκος αξιολόγησης S&P εν όψει του Rendez-Vous του Μόντε Κάρλο που πραγματοποιείται την επομένη εβδομάδα, τονίζοντας ότι ο κύκλος «soft» παρέμεινε πέραν του αναμενόμενου χρόνου στην αγορά.

Οι αποδόσεις των αντασφαλιστικών κατ’ επέκταση θα μειωθούν περαιτέρω, αναφέρει στην ανάλυση της.

Στην ίδια έρευνα ίσως για πρώτη φορά ο διεθνής οίκος αξιολόγησης τονίζει ότι οι διεθνείς παίκτες στην αγορά αντασφαλειών έχουν χάσει την πυξίδα και τους τρόπους πλεύσης καθώς το σενάριο της πτώσης των τιμών παραμένει.

«Ο κύκλος «soft» αποδεικνύεται βαθύτερος και μακρύτερος από ότι προέβλεπαν πολλοί στην αγορά, το 2013, με πτώσεις των τιμών, ενίσχυση των συνθηκών ανταγωνισμού, ασκώντας πιέσεις σε όλες τις γραμμές παραγωγής των αντασφαλιστών.», γράφει η S&P.

Και συνεχίζει γράφοντας: «προβλέπουμε ότι οι αποδόσεις των αντασφαλιστών θα εξασθενίσουν με το δείκτη ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα να κυμαίνεται μεταξύ 97%-102%, τις αποδόσεις ίδιων κεφαλαίων μεταξύ 7%-9% για το 2016.»

Στην παρούσα φάση παρατηρεί  η S&P αν ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα ξεπεράσει το 100%, κλάδος θα καταστεί μη κερδοφόρος στα τέλη του 2016.

Σύμφωνα με την S&P η πτώση των τιμών στα αντασφάλιστρα επιβραδύνθηκε το τελευταίο έτος. Προβλέπει ότι η μέση τιμή πτώσης για το 2016 θα κυμανθεί μεταξύ 0%-5%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*