Με ημερήσιο όριο 60 ευρώ οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ

Σε πρωτόγνωρη φάση εισέρχεται η ελληνική οικονομία μετά από το καθεστώς αργίας που επιβλήθηκε στο τραπεζικό σύστημα και τα capital controls. Από σήμερα το πρωί μέχρι και τις 6 Ιουλίου οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις μόνο μέσω καρτών και με ημερήσιο όριο συναλλαγής.

Αυτό αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το βράδυ της Κυριακής και δημοσίευσε σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Αυτές είναι οι εξελίξεις, που ακολούθησαν του δημοψηφίσματος και της τροπής των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Προς το παρόν, μέχρι το μεσημέρι, οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τα ATM, ενώ όταν το σύστημα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να ξεκινήσουν τις αναλήψεις θα υπάρχει ημερήσιο όριο μέχρι 60 ευρώ.

Τα μέτρα αυτά δεν θα επηρεάσουν τους τουρίστες, καθώς δεν αφορούν τις συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ με χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*