Ο Ιλον Μασκ ανησυχεί για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας

Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας σχολιάζει με ανάρτηση του στο “Χ” ο Έλον Μασκ, με τον δισεκατομμυριούχο να κάνει λόγο για “πληθυσμιακή κατάρρευση” της χώρας.

Αναπαράγοντας ανάρτηση άλλου χρήστη, που με τη σειρά της βασίζεται σε αμφιλεγόμενο δημοσίευμα, ο Μασκ αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν πληθυσμιακή κατάρρευση λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων”.

Το εν λόγω δημοσίευμα καταγράφει την Ελλάδα ως το “πρώτο έθνος που θα υποστεί πληθυσμιακή κατάρρευση”, συνδέοντας ωστόσο το -υπαρκτό κατά τα άλλα- θέμα της υπογεννητικότητας με τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19 και τους “αυξανόμενους στη χώρα αιφνίδιους θανάτους”, όπως συγκεκριμένα τονίζει.

“Η καρδιακή ανεπάρκεια, τα εγκεφαλικά επεισόδια, οι θρομβώσεις και η εμφάνιση καρκίνου σε υγιείς νέους ανθρώπους έχουν προκαλέσει την εκτόξευση των ποσοστών θνησιμότητας στην Ελλάδα, την ώρα που τα επίπεδα γονιμότητας σε νέους άνδρες και γυναίκες έχουν οδηγήσει στην κατακόρυφη μείωση των γεννήσεων”, γράφει το δημοσίευμα, το οποίο επίσης επικαλείται και δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη περί “εθνικής απειλής” ως προς το δημογραφικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*