Εurolife FFH blog: Πώς να γίνεις master της αποταμίευσης

Η αποταμίευση χρημάτων σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον. Με τις οικονομικές υποχρεώσεις να είναι πολλές και τα πάγια έξοδα όλο και πιο υψηλά, αρκετές φορές μπορεί να μοιάζει ακατόρθωτη και μακρινή.

Για σένα όμως που έχεις βάλει στόχο να προσπαθήσεις να αποταμιεύεις λίγο περισσότερο ή συχνότερα, υπάρχουν κάποια tipsπου μπορούν να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα καλύτερο πλάνο αποταμίευσης, μια πιο υγιή σχέση με τα χρήματα και να βελτιώσεις τον τρόπο που διαχειρίζεσαι το budget σου. Ας τα δούμε όλα ένα-ένα.

Φτιάξε ένα μηνιαίο πλάνο εξόδων

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί, βγαίνοντας από ένα κατάστημα, ότι από τον επόμενο μήνα ξεκινάς αποταμίευση;

Πώς γίνεται, όμως, τελικά το πορτοφόλι να καταφέρνει να βγει από την τσέπη σου πιο γρήγορα και από τον Flash, μόλις δεις κάτι φανταχτερό και edgy και «αφού μου πάει, να μη το πάρω;».

Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα για ένα μηνιαίο πλάνο εξόδων!

Το μηνιαίο πλάνο είναι το σχέδιό σου για να δεις πού πηγαίνουν τα λεφτά σου. Απλώς γράψε μία προς μία τις δαπάνες σου, αναγνώρισε τις συνήθειές σου και βρες έναν τρόπο να μειώσεις τα έξοδα εκείνα, που είναι σίγουρο ότι θα μετανιώσεις αργά ή γρήγορα!

Τώρα, είναι πιο εύκολο από ποτέ με τα apps. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σε βοηθούν να κρατάς ένα πλάνο για τα έξοδά σου κάθε μήνα. Σκέψου το σαν να έχεις τον προσωπικό σου σύμβουλο για τα οικονομικά στο κινητό σου!

Περισσότερα στο eurolife blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*