Η Eurolife FFH συνεχίζει να στηρίζει δυναμικά τη συζήτηση για το δημογραφικό

Η εταιρεία είναι για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Founding Sponsor του συνεδρίου του Economist για την υπογεννητικότητα, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιανουαρίου.

Η Eurolife FFH, στηρίζοντας με σταθερότητα και δυναμισμό το ζήτημα της αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας στη χώρα μας, είναι για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Founding Sponsor στο μεγάλο συνέδριο που διοργανώνει το Economist για το δημογραφικό και την υπογεννητικότητα σε συνεργασία με τη HOPEgenesis. Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι “Αντιμετωπίζοντας το δημογραφικό ως έκτακτη ανάγκη – Ο ρόλος της επιστήμης, των κυβερνήσεων, των πολιτών” και οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 19 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι.

Το 2019, η Eurolife FFH, η HOPEgenesis και το Economist «συναντήθηκαν» στο πρώτο συνέδριο για την υπογεννητικότητα. Έκτοτε, έχουν δεσμευτεί για τη διοργάνωση της κορυφαίας αυτής συνάντησης κάθε δύο χρόνια, στην οποία παρουσιάζονται οι εξελίξεις στο ζήτημα του δημογραφικού από επιφανείς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συζητούνται στατιστικά και αποτελέσματα ερευνών γύρω από το θέμα, αναλύονται οι επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας αλλά και παγκοσμίως, και προωθείται γενικότερα ο διάλογος γύρω από τις πρακτικές που πρέπει να ακολουθηθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για τη Eurolife FFH αξία έχει να αποτελεί καταλύτη για θετική αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων, κάτι που εκτός από τα ασφαλιστικά της προϊόντα καταφέρνει και μέσα από τα κοινωνικά της προγράμματα. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία από το 2019 έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τη HOPEgenesis, με ένα μεγάλο πρόγραμμα που υλοποιούν από κοινού ενάντια στην υπογεννητικότητα. Μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα, η Εurolife FFH βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά δεν έχουν εύκολη ή άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και φροντίδας. Η εταιρεία έχει υιοθετήσει 12 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας με χαμηλά ποσοστά γεννήσεων – Πάτμο, Άγραφα, Καστελόριζο, Ανάφη, Άνω Κουφονήσι, Νίσυρο, Χάλκη, Κάσο, Τήλο, Λειψούς, Σίκινο, Οινούσσες -, στα οποία υλοποιεί την κοινή της δράση με την HOPEgenesis, και υποστηρίζει τα ζευγάρια που κατοικούν σε αυτές να φέρουν με ασφάλεια στον κόσμο τα παιδιά τους. Παράλληλα, η Eurolife FFH έχει δεσμευτεί να κατασκευάζει από έναν παιδικό σταθμό σε κάθε περιοχή, στηρίζοντας έτσι όλο τον «κύκλο της ζωής» των οικογενειών που ζουν στις απομακρυσμένες αυτές περιοχές. 

Μέχρι στιγμής μέσα από το πρόγραμμα έχουν ωφεληθεί 190 οικογένειες, μέσα από 172 μωρά που έχουν γεννηθεί και άλλα 21 που αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα. Επίσης, 4 παιδικοί σταθμοί έχουν παραδοθεί στις τοπικές κοινωνίες της Πάτμου, των Αγράφων, των Λειψών και του Καστελόριζου, ενώ άλλοι 8 βρίσκονται υπό κατασκευή. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*