Accelerant Insurance: H επιτυχία πιστώνεται στο Μαν. Χαραλάμπη

της Ελενας Ερμείδου

Ένα από τα σοβαρότερα επιτεύγματα στην ασφαλιστική στην Ελλάδα πιστώνεται σήμερα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Μ2 Ασφάλειες Α.Ε. -αποκλειστικού Διανομέα Αυτοκινήτου στην Ελληνική αγορά, Μανώλη Χαραλάμπη. Η συνεπής παρουσία του στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, εδώ και 14 συναπτά χρόνια λειτούργησε ως συνώνυμο εμπιστοσύνης και επιτυχίας στο να διασφαλίσει την έγκριση του ΔΣ της Accelerant, ώστε  στην Ελλάδα να μετατραπεί σε υποκατάστημα τη 1η Μαρτίου 2024 η Accelerant Insurance Europe S.A. από ΕΠΥ.

Διακαής πόθος

Μιλώντας, ο κος Χαραλάμπης στο IW.gr τόνισε ότι η ίδρυση υποκαταστήματος της Accelerant Insurance Europe S.A. «έχει πολύ μεγάλη σημασία για την αγορά, μετά από τα 14 χρόνια συνεισφοράς του στην ελληνική αγορά, εκπροσωπώντας Πρώτης σειράς εταιρείες με αντασφαλιστικές καλύψεις αξιόπιστών αντασφαλιστικών ΑΑΑ, όπως είναι η Munich Re». « Ήταν ένας διακαής πόθος», συμπλήρωσε, δίνοντας έμφαση στα σχέδια του για το μέλλον.

Ξεκινά με τον κλάδο 10

Η Accelerant Insurance Europe S.A έχει λάβει άδεια για να λειτουργήσει όλους του κλάδους, τον κλάδο ζωής και υγείας και περιουσίας, διευκρίνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του IW. Θα ξεκινήσει, προσέθεσε να λειτουργεί με τον κλάδο 10, που είναι το αυτοκίνητο και εν συνεχεία με άλλους κλάδους περιουσίας που είναι οι αστικές ευθύνες, οι πιστώσεις, εγγυήσεις, τα σκάφη.

Η πιο χρονοβόρα διαδικασίας η εγγραφή στο mydata.

Ερωτώμενος, ο κος Χαραλάμπης για την διαδικασία της μετατροπής από ΕΠΥ σε υποκατάστημα, απάντησε πως η διαδικασία ήταν χρονοβόρα από το στάδιο που πήρε τις εγκρίσεις η εταιρεία από τις εποπτικές Αρχές με τις υποβολές εγγράφων, όπως το Solvency μέχρι και το τελευταία, στάδιο της έναρξης λειτουργίας. Η πιο χρονοβόρα, ωστόσο των διαδικασιών ήταν η εγγραφή της εταιρείας στο mydata.

Η Accelerant Insurance ιδρύθηκε το 2018 στις ΗΠΑ (Accelerant Holdings Ltd) και το 2020 ίδρυσε την Accelerant Insurance Europe SA/NV (AIE) με έδρα το Βέλγιο και την Accelerant Specialty Insurance Company (ASIC) (Η.Π.Α.). Είναι αξιολογημένη με βαθμολογία A– (Excellent), από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης AM Best και διατηρεί σταθερά υψηλό Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας Solvency II SCR.Πρόκειται για έναν από τους ραγδαία αναπτυσσόμενους ασφαλιστικούς οργανισμούς παγκοσμίως, με ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών, που επεκτείνεται στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες,  στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Αυστραλία.

Τα συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της εταιρείας το 2023 διαμορφώθηκαν στα 2,3 δισεκατομμύρια.

Η M2 έχει επτά υποκαταστήματα στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*