“Feel the Love!”: H Generali και οι εθελοντές της γιορτάζουν άλλη μια χρονιά γεμάτη κοινωφελείς δράσεις και αγάπη

Υλοποιώντας έναν στοχευμένο σχεδιασμό δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η Εταιρεία συνεχίζει με υπευθυνότητα και συνέπεια να πραγματοποιεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιείται λειτουργώντας ως παγκόσμιος εταιρικός πολίτης που ενδιαφέρεται και μεριμνά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ευημερίας των ανθρώπων. 

Η Generali είναι ένας οργανισμός με μακρά παράδοση στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Με επίκεντρο τον άνθρωπο και στόχο την παροχή στήριξης στα κρίσιμα σύχρονα και παγκόσμια ζητήματα, η Εταιρεία σχεδιάζει και υλοποιεί ένα πλέγμα δράσεων επάνω σε τρεις πυλώνες: τις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες -κυρίως οικογένειες και παιδιά-, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Επιδίωξη της Generali είναι να επιστρέφει στην κοινωνία την εμπιστοσύνη που εισπράττει από τα μέλη της και ταυτόχρονα να δημιουργεί δεσμούς με αυτά. Η δημιουργία και η ενεργός δράση της εθελοντικής ομάδας Lion Hearts του οργανισμού είναι η απόδειξη ότι για την Generali η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη συνεπάγεται προσωπική συμμετοχή. Είναι, άλλωστε, το στοιχείο αυτό που τη διαφοροποιεί από κάθε άλλο οργανισμό. 

Σκοπός της Generali είναι να δημιουργεί αξία -όχι μόνο- οικονομική αλλά κοινωνική και περιβαλλοντολογική βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων. Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζει και υλοποιεί σταθερά μια σειρά από στοχευμένες δράσεις οι οποίες απορρέουν από την χαρτογράφηση των τοπικών αναγκών και συνδέονται με τη βιώσιμη ατζέντα του οργανισμού. Κάθε χρόνο, το πλάνο των ΕΚΕ ενεργειών εμπλουτίζεται με νέες συνεργασίες ενώ ταυτόχρονα εξελίσσει και εμβαθύνει τις προϋπάρχουσες.

Για το έτος 2023, η Generali προχώρησε στις ακόλουθες δράσεις με σεβασμό στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, με φροντίδα για το Περιβάλλον και αγάπη για τον Πολιτισμό του τόπου. Αναλυτικότερα:

Σε ό,τι αφορά τις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, συνεχίστηκε η στήριξη των φορέων «Το Εργαστήρι – Λίλιαν Βουδούρη», «Ένα Παιδί, ένας Κόσμος», «Ελληνικό Παιδικό Χωρίο στο Φίλυρο», «Μέριμνα» «Παιδικά Χωριά SOS», «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Γιατροί του Κόσμου», «Γραμμή Ζωής», «Ηλιαχτίδα», «Άλμα Ζωής», «Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών», «Theodore’s Miracle» και «Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες».

Επιπλέον, οι εθελοντές των Lion Hearts συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου «Race for the Cure» που διοργανώνει το «Άλμα Ζωής», ενώ για «Το Εργαστήρι – Λίλιαν Βουδούρη» συμμετείχαν στον Μαραθώνιο «Συνεκκίνηση» και εργάστηκαν ως πωλητές στο ετήσιο bazaar του φορέα «Το Πανηγύρι της Αγάπης» στο Μετρό του Συντάγματος. Κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται, επίσης, προσφορές σε είδη πρώτης ανάγκης που συλλέγονται από τους εθελοντές και προσφέρονται στον εκάστοτε οργανισμό με τη συνδρομή της Εταιρείας. 

Στον τομέα του Περιβάλλοντος, συνεχίστηκαν οι εκθέσεις «Σεισμός στο Μουσείο» και «Κλιματική Αλλαγή κι Εμείς» που πραγματοποιούνται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με χορηγό την Generali, επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων γύρω από τα θέματα της Σεισμικότητας και της Κλιματικής Αλλαγής. Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίστηκε η στήριξη της Εταιρείας σε επιλεγμένες Ομάδες Εθελοντών Δασοπυροσβεστών σε όλη την Ελλάδα. 

Τέλος, στο πλαίσιο του Πολιτισμού η Generali συνεργάστηκε με την Ιταλική Πρεσβεία για την πραγματοποίηση της έκθεσης «Μια βραδιά κάτω από την Ελιά»  που έντυσε την περίφραξη της Πρεσβείας με εικόνες από το πλούσιο ενετικό αποτύπωμα της Νάξου αναδεικνύοντας τους ιστορικούς δεσμούς του νησιού με την Ιταλία. 

Πεποίθηση της Εταιρείας αποτελεί η θέση ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης, στην ευαισθητοποίηση και στην ενθάρρυνση της κοινωνικής αλλαγής. Με τον εθελοντισμό και την ενεργό συμμετοχή να αποτελούν βασικό στοιχείο του DNA της Generali, ο οργανισμός συνενώνει τις δυνάμεις των ανθρώπων του γύρω από τους πυλώνες της προσφοράς και της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο στηρίζοντας την εξέλιξη της κοινωνίας προς μια καλύτερη, δικαίοτερη, συνεκτικότερη και πιο ανθρώπινη εκδοχή της. 

Η κ. Μαρία Λαμπροπούλου, Chief Marketing & Communications Officer της Generali Hellas τοποθετήθηκε ως εξής: «Στην Generali όλες οι δράσεις ξεκινούν από την καρδιά μας. Με μότο το “Feel the Love θελήσαμε πριν από λίγα χρόνια να αποτυπώσουμε το πνεύμα των εορτών. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι όσα συνέβαιναν εκείνες τις μέρες ήταν μόνο μια σταγόνα από όσα μοιραζόμασταν όλη τη χρονιά με ανθρώπους που η σχέση μας έχει γίνει σταθερή. Άλλωστε, με την ίδια αγάπη και φροντίδα προσεγγίζουμε όλα εκείνα τα πεδία που δίνουν ακόμη περισσότερη αξία στη ζωή μας. Και αυτή τη χρονιά δίνουμε το παράδειγμα ως μέλη μιας ομάδας με ανοιχτή καρδιά και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*