Αποταμίευση: Διαχειρίζομαι την αλλαγή στα διάφορα life stages

Στη ζωή μας θα περάσουμε από διάφορα στάδια και αλλαγές. Οι συνθήκες, το περιβάλλον, η εργασία μας και οι στόχοι μας διαφοροποιούνται. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το πώς μπορείς να διαχειρίζεσαι την αλλαγή και να την αντιμετωπίζεις ως μια καλή ευκαιρία για εξέλιξη.

Συχνά οι αλλαγές στη ζωή μας έχουν μια άμεση ή έμμεση σχέση με το «ταμείο» μας. Ένα νέο σπίτι, ένα νέο αυτοκίνητο, η γέννηση ενός παιδιού, κι άλλα ορόσημα στη ζωή μας συνοδεύονται από έξοδα. Η αποταμίευση χρημάτων είναι ένας τρόπος να σιγουρευτείς ότι ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου μπορεί να υποστηριχθεί οικονομικά.

Σε κάθε περίπτωση, με την αποταμίευση μπορείς να εξασφαλίσεις το καλύτερο για σένα και τους αγαπημένους σου, αλλά και να αντιμετωπίσεις απρόβλεπτες περιστάσεις και νέες συνθήκες στη ζωή σου.

Ποιες είναι οι σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας;

Υπάρχουν πολλές σημαντικές αλλαγές στη ζωή, για τις οποίες καλό είναι να σκεφτείς το ενδεχόμενο της αποταμίευσης. Για παράδειγμα:

  • Οι στόχοι σου, όπως η αγορά ενός αυτοκινήτου, η προετοιμασία για τον γάμο σου ή η δημιουργία οικογένειας, χρειάζονται χρήματα. Η αλήθεια αυτή είναι. Η αποταμίευση σε βοηθά να πετύχεις αυτούς τους στόχους χωρίς πίεση.
  • Οι ευκαιρίες που εμφανίζονται στη ζωή σου και δε θέλεις να τις χάσεις με τίποτα. Η αποταμίευση σου δίνει την οικονομική άνεση να μην «κολλήσεις στο οικονομικό», όταν σκέφτεσαι νέες επιχειρηματικές ιδέες. Επίσης σου δίνει το boost που ψάχνεις για να επενδύσεις στον εαυτό σου, με απόκτηση γνώσης από σπουδές, μεταπτυχιακά και κλαδικές επιμορφώσεις.
  • Η συνταξιοδότησή σου, που μπορεί σου φαίνεται τώρα πολύ μακρινή ιστορία, όμως προνοώντας με αποταμίευση χρημάτων θα δεις ότι μόνο ευγνωμοσύνη προς τον εαυτό σου θα νιώθεις για τη ζωή σου μετά τη σύνταξη.
  • Οι απροσδόκητοι παράγοντες, όπως ο πληθωρισμός που βιώνουμε τελευταία, έχει κάνει πιο δύσκολο να συντηρήσουμε τον τρόπο ζωής μας. Με λίγα λόγια; Όλα ακριβαίνουν. Η αποταμίευση σου δίνει μια οικονομική ασφάλεια, για να αντιμετωπίσεις τέτοιες περιπτώσεις.

Η αποταμίευση δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά είναι απαραίτητη. Η Eurolife FFH μπορεί να γίνει σύμμαχός σου στην επίτευξη των στόχων σου, στα διάφορα στάδια της ζωής σου, κοντινά ή μακρινά

Γιατί είναι σημαντικό να αποταμιεύουμε;

Τώρα σίγουρα σκέφτεσαι «Πω, πω μια από τα ίδια, το χω ακούσει αυτό!». Η αλήθεια είναι ότι δε θέλουμε να ακουστούμε κι εμείς σαν τον πατέρα σου τώρα, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να κάνεις αποταμίευση χρημάτων από νωρίς. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς είναι:

  • Για να επιτύχεις οικονομικούς στόχους. Είτε πρόκειται για την αγορά ενός σπιτιού, την εκπαίδευση των παιδιών σου ή την συνταξιοδότησή σου, η αποταμίευση είναι απαραίτητη για να πετύχεις αυτούς τους στόχους.
  • Για να έχεις οικονομική ασφάλεια. Η αποταμίευση χρημάτων σου δίνει μια αίσθηση σταθερότητας και συμβάλλει στη διατήρηση της καλή ψυχικής υγείας. Σε βοηθά να αισθάνεσαι ότι έχεις τον έλεγχο των οικονομικών και ότι έχεις προετοιμαστεί καλά για οτιδήποτε σου φέρει η ζωή.
  • Για να ζήσεις μια καλύτερη ζωή. Η αποταμίευση σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, όπως να ταξιδέψεις, να αγοράσεις τα αγαπημένα σου αντικείμενα ή να κάνεις επενδύσεις που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου.
  • Για να αντιμετωπίσεις απρόβλεπτα έξοδα. Η ζωή είναι γεμάτη απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως η απώλεια εργασίας, μια ασθένεια στην οικογένεια ή ένα απρόσμενο γεγονός. Η αποταμίευση σου δίνει οικονομική ασφάλεια, για να αντιμετωπίσεις αυτές τις καταστάσεις χωρίς άγχος.

Περισσότερα στο eurolife blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*