Φόβοι για φυσικές καταστροφές στην Κίνα

Οι αρχές στην Κίνα προειδοποίησαν ότι υπάρχουν φόβοι να επικρατήσουν ακραίες καιρικές συνθήκες τον Ιούλιο, τη στιγμή που σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν μέρος της χώρας και τα ρεκόρ θερμοκρασίας καταρρίπτονται.

Έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται σήμερα σε μεγάλο τμήμα της χώρας που εκτείνεται από τα νοτιοδυτικά έως τα ανατολικά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία. Αξιωματούχοι της υπηρεσίας προειδοποίησαν για την πιθανότητα καταστροφών κατά τόπους λόγω των βροχοπτώσεων.

Η Κίνα θα αντιμετωπίσει “τον Ιούλιο πολλές φυσικές καταστροφές, μεταξύ των οποίων πλημμύρες…ισχυρούς ανέμους και αυξημένες θερμοκρασίες”, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Στο βορειοδυτικό τμήμα της Κίνας, δεκάδες σπίτια και δρόμοι υπέστησαν καταστροφές αυτό το σαββατοκύριακο στην επαρχία Σαανσί μετά τις χειρότερες καταιγίδες “εδώ και 50 χρόνια”, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Στη Χουνάν (κέντρο), πάνω από 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά από πλημμύρες την περασμένη εβδομάδα που κατέστρεψαν περισσότερες από 2.000 κατοικίες, όπως ανακοίνωσαν την Κυριακή οι αρχές της επαρχίας αυτής.

Η Κίνα αντιμετωπίζει αυτούς τους τελευταίους μήνες ακραία καιρικά φαινόμενα, που επιτείνονται από την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με επιστήμονες.

Στο μεταξύ, πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στο Πεκίνο και τις γειτονικές του περιοχές οι θερμοκρασίες αυτές τις τελευταίες ημέρες πλησιάζουν ή ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο υδράργυρος έφθασε τους 41,1° Κελσίου στην κινεζική πρωτεύουσα στα τέλη Ιουνίου, στην θερμότερη ημέρα για τον μήνα αυτό από το 1961 όταν άρχισαν να συγκεντρώνονται μετεωρολογικά δεδομένα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*